|
Kartal koşunca güzel

Beşiktaş"ta şifre koşmak, koşmak, koşmak. İnanılmaz bir mücadele gücü. Adeta meydan savaşı. Takım bir bütün halinde mücadele ediyor. İlk yarıya baktığımızda bu savaş, bu boğuşma futbolu güzelleştirmeye yetmedi. Ancak ikinci yarıda Elazığspor"u pes ettirdi, bıktırdı. Bir topa üç Beşiktaşlı koşunca Elazığspor havluyu attı. Orta alanda Necip ve Veli"yi izlerken ben yoruldum. Onlar saniye durmadılar. Durmadan pres yaptılar. Elazığsporlu futbolcuları hataya zorladılar. Sadece bu iki oyuncu değil, her iki kanattaki Olcay ve Holosko da bu kavgann içindeydi.

İlginçtir, ilk yarıda sadece santrafor Batuhan sırıttı. İkinci yarıda da onun yerine giren Almeida. Bu iki oyuncunun dışındaki 10 adam işi bitirdi.

Fernandes"e ayrı bir paragraf açmak gerekir. Allah onu topçu olarak yaratmış. Gözü hep karşı kalede. Sürekli golü düşünüyor. Ve gol işi yapıyor. Adamın uzmanlık dalı bu.

Skoru kimse gözünde büyütmesin. Fark daha da artardı. Son vuruşlarda dikkatsizlik, biraz da beceriksizlik skorun artmasını engelledi.

Beşiktaş"ın oyununu daha da güzelleştirmesi için mutlaka orta alanda bir becerikli bir adam daha gerekiyor. Oğuzhan sonradan oyuna giriyor. Nedir, ne değildir anlayamadık. Ayakları yumuşak gibi. Sanki o da ince işler yapacağa benziyor. Oğuzhan beklentileri karşılarsa Beşiktaş daha kolay gole gidebilir. Aslında Olcay"ın da gol yollarında etkili olması gerekir. Şu ana kadar böyle bir sinyal alamadık. Bilemiyorum, belki de henüz yeni takımına uyum sağlayamadı.

MCGREGOR GÜVEN VERDİ

Holosko"nun dağınıklığına akıl, sır erdirmek imkansız. Topla giderken o da ne yapacağını bilmiyor. Ve elbette en çok beklenilen orta alandaki Necip ve Veli"nin o koşu ve o mücadelenin yanı sıra topu daha iyi kullanmaları. Ne yazık ki bu yönde yetersizler. Rakipten sayısız top alıyorlar, ancak bunları en verimli şekilde kullanamıyorlar.

Samet hoca belli ki takımda bir bütünlük oluşturmnuş. Herkes gönülden oynuyor. Herkes her şeyini veriyor. Zaten skorları da bu şekilde elde ediyorlar. Yeni transferlerden şu anda gözümüze çarpan sadece kaleci Mc Gregor. Takıma özgüven verdiği kesin. Nerede ne zaman topa müdahele edeceğini çok iyi biliyor. Gördüğüm kadarıyla bu Mc Gregor öyle büyük kurtarışlar belki yapmaz ama büyük hatalara da kesinlikle imza atmaz. Herve Tum"un ayağından aldığı top kalitesini ortaya koydu.

Defansta Hilbert, İbrahim Toraman ve Sivok belki gösterişsiz oynuyorlar, fakat çok yararlılar. En ufak riske girmiyorlar. Sadece Uğur Boral aksıyor. Onda kapasite var. Çok daha iyi bir performans bekliyorum.

Elazığspor"u üzülerek izledim. Her şeyden önce takım olamamışlar. Futbolcular kendi başlarına buyruk. Oyun disiplini hiç yok. İlk golü yediler, hemen teslim oldular. Savunma güvenliğini tamamen unuttular. Bu görüntü sevimli değil. Bir an önce toparlanmazlarsa kötü günler yaşarlar.

12 yıl önce
Kartal koşunca güzel
Kahraman Irkıma Bir "Gül
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir