|
Messi de ayağa kaldıramaz

Oyun iki takım arasındaki kalite farkının sonucu. Beşiktaş bu sezon durmadan vurguladığım gibi oldukça yetersiz bir kadroya sahip. Bu kadroyla uzun soluklu bir ligde ayakta kalmak olanaksız. Bunu her yazdığımda ve söylediğimde Beşiktaşlılar bana sitemde bulundular. Görünen köy kılavuz istemez. Gerçek apaçık ortada.

Beşiktaş"ta durmadan Quaresma haykırışları yapılıyor. Bu takımı değil Quaresma, Messi bile ayağa kaldıramaz. Zorla güzellik olmuyor. Güç farkı belirginleştiğinde çaresizlik ister istemez ortaya çıkıyor. Maçtan önceki yazımda "Haksız rekabet" başlığını kullanmıştım. Bir taraf ağır, diğer taraf hafif sıklet. Nasıl başa çıkacaksın? Nasıl kafa tutacaksın? Beşiktaş için gerçek ne yazık ki aynen böyle.

KAHIR SEZONU

Bir tarafın kulübesinde Krasiç, Stoch oturuyor diğer tarafta deneyimsiz toy çocuklar. Bu haksız rekabet değil de nedir? Ben ne Samet hocaya ne de futbolculara bu maç için tek olumsuz laf etmem. Koskoca Beşiktaş"ı bu duruma düşürenler utansın. Milyonlarca borç ve enkaz bir takım. Bu sezon Beşiktaşlılar için kahırla geçecek. Buna şimdiden kendilerini hazırlasınlar. Beni en çok şaşırtan da yeni transfer Escude ve Olcay"ın henüz takımlarına en ufak katkıda bulunmamaları. Bir başka yeni transfer Oğuzhan da kulübe gediklisi. Peki o zaman bu oyuncuları neden transfer ettiniz? Yine mi yanılgı, yine mi hüsran. Fenerbahçe son iki maçta nihayet bekleneni yaptı. Bu kadroyla bu sezon sergiledikleri performans şaşırtıcıydı. Şimdi gerçek Fenerbahçe"yi izlemeye başladık. Alex için yaygara yapanlar seslerini kısıp otursunlar oturdukları yerde. Teknik direktörlerinin işine burunlarını sokmasınlar. Hiçbir futbolcu takımının üstünde değildir. Hiçbir kulüp bir futbolcuya teslim olmaz. Alex büyük işlere imza attı ama sonunda hata yaptı. Hatasının da faturasını ödedi. Fenerbahçe"de daha ne Alex"ler gelir, ne Alex"ler gider.

12 yıl önce
Messi de ayağa kaldıramaz
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi