|
Sadece Fernandes ile bu kadar

Sadece koşarak maçlar kazanılamaz. Futbolda ana unsur o meşin yuvarlağı üç direk arasından geçirmek. Bu yönde mahir oyuncuların yoksa ancak şans seni kurtarabilir. O da yanında değilse cayır cayır yanarsın.

Beşiktaş"a dün baktığımızda terinin son damlasına kadar akıtmayan tek kişi yoktu. Hepsi iyi niyetliydi. Hepsi takımlarının galip gelmesi için oynuyordu. Ancak beceri son derece sınırlı. Sen o topu karşı kale önüne getiremezsen tüm çabalar boşuna.

Beşiktaş"ta gol işini yapacak olan ne yazık ki sınırlı sayıda oyuncu var. Fernandes diyoruz, Almeida diyoruz daha sonra tıkanıp kalıyoruz. Olcay karşı kaleye bakmıyor bile. Bir forvet adamı hedeften bu kadar nasıl uzak oynayabilir. Holosko acemi oyuncular gibi. Ayakkabılarında sanki vazelin var. Top kayıp gidiyor. Veli Kavlak için "Beşiktaş"ın önemli oyuncusu" diyorlar. Kim diyorsa futboldan anlamıyor. Önemli adam skoru değiştirmeye oynar. Veli"nin karşı ceza alanı içerisine girdiğini kaç kez görebiliyoruz. Rakipten top çalmak önemli. Peki o topu iyi kullanamazsan ne kıymeti var topu kazanmanın.

ALTERNATİF OYUNCU YOK

Beşiktaş"ın kanat hücumcuları yetersiz. Arkalarındaki Hilbert ve Uğur Boral çok mu iyiler? Hayır. Onlar da üst düzeyde değiller. Böyle olunca kanatlar haliyle iyi kullanılamıyor. Ortadaki Almeida"da iyot gibi açıkta kalıyor.

Beşiktaşlı taraftarların gözleri hep Fernandes"te. Fernandes topu alacak. Fernandes çalım atacak. Fernandes gol pası verecek ve Fernandes gol atacak. Bir takımın gol umudu sadece tek bir futbolcu olursa işte böyle sıkıntılar yaşanır.

Samet Hoca"ya üzülüyorum. İlk on birde kötü oynayan pek çok oyuncu var. Peki kulübede onların yerine görev yapabilecek, maçın kaderini değiştirecek oyuncu var mı? Samet Hoca"nın işi zor. Elindeki kadronun kapasitesi yetersiz. Kadro geniş değil. Alternatif oyuncular da yok. Bu sezon Beşiktaş için çok zor geçecek. Beşiktaşlılar bu gerçeği kabul etmek zorunda.

Sivasspor çok iyi savunma yaptı. Beşiktaş"a ilk gol pozisyonunu 73. dakikada verdi. Topu kazandığında da çabuk ataklarla Beşiktaş"ı zorladı. Rıza Hoca"yı kutluyorum. İstikrarlı bir çizgide yalpalamadan ilerliyor.

12 yıl önce
Sadece Fernandes ile bu kadar
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi