|
Tigana harakiri yaptı

Delgado''nun sadece bonservisi 5 milyon euro. Arjantinli''nin sakatlığı falan yok, sapa sağlam ve uzunca süre kulübede maçı izliyor. Altın makas Delgado! Bravo Tigana! Fransız hoca, Delgado''yu ilk onbirde oynatmayarak acaba ne gibi bir mesaj verdi. Amacı neydi? “Ben öyle bir teknik direktörüm ki, herkesi keserim” demek mi istedi? Yoksa kalesini daha fazla sağlama almak ve orta alanda koşan oyuncu oynatmak için mi Delgado''yu kenarda tuttu.

Ben Tigana''nın futbol dilinden bir şey anlamadım. Bu lugat bana çok yabancı. Ayrıca ilk yarıya lütfen bir bakın. Tigana kalesini ne de güzel sağlama aldı! Galatasaray''ın tam 5 net gol pozisyonu var. İkisinde Runje mükemmel kurtarışlarla kalesinde devleşti. İkisinde Hakan Şükür ve Ayhan kötü vuruşlar yaptılar. Biri de penaltı ve golle sonuçlandı. İşte Tigana''nın Galatasaray''ı durdurma planı! Bu öyle mükemmel bir plan ki, Beşiktaş''ın ilk yarıda girdiği tek pozisyon da yok.

Israrla Bobo, ısrarla çift santrafor uygulaması, ısrarla orta alanda üç görevli. Oysa Galatasaray''ı durdurmak için en etkili reçete orta alanı kalabalık tutmak. Bu bölgeden ileri uca öldürücü pasların atılmasını önlemek. Merak ediyorum Tigana, Galatasaray''ı hiç mi izlemedi. Kendi takımında sayısız saçmalığa imza atan Tigana''ya bir de biz “Galatasaray''ı tanımıyor musun” diye kızıyoruz.

66. dakikadaki değişiklikler de ilginç. Tek olumlu hareketi olmayan Bobo, sahada kalıyor, rakip defansı hiç değilse yoran, yıpratan Nobre dışarı alınıyor. Olacak iş değil. Maçın sonlarında karamboller oluşacağını Tigana düşünmez mi? Ve bu anlarda da Nobre gibi bir adamın çok iş yapacağını bilmez mi?

Maçtan önceki yazımda “Öncelikle kendi oyunu rakibine kabul ettireceksin” demiştim. Hep beraber gördük. Beşiktaş''ın ilk yarıda top oynama gibi bir düşüncesi hiç yoktu. Rakibini sessizce izledi ve Galatasaray elini kolunu sallayarak gol pozisyonlarına girdi. Beşiktaş bir kez rakip ceza alanında etkili oldu. Bu anda da hakem Burak''a yapılan penaltıyı verme cesaretini gösteremedi.

İkinci yarıda Beşiktaş''ın yenilgiden kurtulma düşüncesi bile oyunu rakip yarı alana yıkmaya yetti. Sen meydana koskoca 45 dakikada boş bırakırsan, ondan sonra işte böyle çırpınıp durursun. Futbol öncelikle yürek işi. Sen korkarak sahaya çıkarsan, işte böyle sonunda pes edersin. Tigana resmen harakiri yaptı.

٪d سنوات قبل
Tigana harakiri yaptı
2021 yılı Cumhurbaşkanı ödeneği, maaşlara etkileri ve dikkat edilmesi gerekenler
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…