En unutulmaz teklif: 'Ankara'dan doçentlik teklifi geldi, çok heyecanlıyım' (Onur-O hayat Benim-22. bölüm). İş yerlerinin, üniversitelerin çekim mekanı olarak kullanıldığının altını kalın çizgilerle çizen bir replik olarak dizi tarihine geçti. Mesele henüz asistan olan Onur'un kariyer basamaklarını nasıl çıkacağı değildi. Mesele Bahar'ın yaşadıklarından uzaklaşmak üzere Onur'la birlikte Ankara yollarına düşmesi ve yarı yoldan dönmesi idi.
En cahil vaat: 'Bayram askerden gelsin onu bir evereyim sonra bir öküz bulup seni de evericem' (Irazca ana ineği ile hasbihal ederken-Yılanların Öcü-1. Bölüm). Bu repliğe ne denir işin aslı nasıl izah edilir bilemedim.
En ilginç türbe ziyareti: Doktordan hayırlı haberi alan kayınvalide Kıymet Hanım türbeye gider. Tövbe mi edecek dua mı edecek sorusu saniyeler içinde cevabını bulur. İkisi değildir türbe ziyaretinin sebebi. Tek konu etrafında dönmesine rağmen anlamayan, detayı kaçıran seyirciler için oradadır Kıymet Hanım, taşıyıcı anne biyolojik anne olmuştur çünkü müdahalesiyle. Bebek Elif ile Kahraman'ın dedikten sonra sahne tamamlanır, Kıymet Hanım türbeden ayrılır. ( Kaderimin Yazıldığı Gün- 2. bölüm)
Düşük reytingin yok ettiği karakter: En kusurlu, tepki çeken karakter demek daha doğru belki ama malum tepkiler olumsuz mesajlar değil sadece ve sadece reytingler bir karakterin sonunu getirebilir, Serçe Sarayı'ndaki Tolga karakterinde olduğu gibi. Henüz yayınlanmadan Ortadoğu'ya satışı yapılan, Songül Öden'in Ortadoğu şöhretine bel bağlayan Serçe Sarayı seyircinin görüş alanına giremedi. Hikayenin kuruluşu zayıf, karakterler sıradandı. Ölmüş kocası tarafından yıllarca aldatılmış olduğunu öğrenen Serçe'nin hayatındaki ve karakterindeki kırılma ile iki aşk arasında kalışıydı hikayenin özü. Saray denilen gecekondunun reytingleri düşürdüğüne kanaat edilmiş olacak ki senaryo revizyonundan sonra kadın seyirci şaşalı lüks hayatı sever klişesine dönülerek hızlı bir nikahla hizmetçilik yapmaya razı olduğu evin hanımı yapıldı Serçe. Öldü denilen koca mezarından kalktı geldi ama bu arada olan Tolga karakterine oldu. İlk bölüm sonrası gösterilen tepkiler, bipolar bozukluk hastalarını rencide edici repliklere değilmişçesine karakterin kendisi yok edildi! Bipolar hastalarını tecrit edilmesi gereken, insanlara zarar veren 'yaratık' gibi gösteren senaryo hem annesine hem abisine seni akıl hastanesine kapatırız dedirtti peş peşe. Ki öğretmen olan, senaryonun gidişatında Serçe'nin çocuklarına kol kanat gerecek Ali Rıza'nın Tolga'nın üzerine yürüyüp tekme tokat okuldan çıkardığı sahne kabul edilebilir gibi değildi. Bir varmış bir yokmuş Tolga reyting uğruna senaryo revize edilirken 'yok edildi'. Reytingler yüksek seyretseydi tepkiler kimsenin umurunda olmaz, senaryo Tolga'yı gerilim ve çatışma unsuru olarak kullanmaya devam ederdi.
En katil karakter: Kaderimin Yazıldığı Gün'den Defne, Kara Ekmek'ten Semra ile büyük bir mücadelenin içine girdi. Evlat sahibi olmak için her yol mubah diye yola çıkan Defne evlat sahibi olamayacağı gerçeğinden sonra kocasını kaybetmemek uğruna Elif'in ölüm fermanını imzalamakta tereddüt etmedi, Elif'in kardeşi Nazlı'nın ölümüne sebep oldu. Yüzüne yerleştirdiği melek maskesi ile amok koşucusu misali önüne çıkanı devirecek bir potansiyele sahip. Semra ise torununun suçunu ört bas edebilmek için Seda'yı öldürttü, kahyanın oğlunun ölümüne sebep oldu, Berkant'ı vurdu, Asiye'yi ve ailesini defalarca öldürme girişiminde bulunduktan sonra intihar süsü vererek eylemlerine devam etti sonunda intihar etti. Recep, Murat ve Fırat'ı öldüren Karagül'ün Kendal'ını burun farkıyla geçti Semra. Engelleri aşma, aile için fedakarlık yapmayı yanlış yorumlayan dizi karakterlerinin seri katile bağlanma sürecine dönüştü dizi senaryoları.
Bit pazarına nur yağdırmayan dizi denemeleri: TV8 Ayrılsak da Beraberiz; Show Tv Roman Havası ve Ezra ile 90'lı yıllara dönüş denemesinde bulundu ama Ezra üçüncü, Ayrılsak da Beraberiz ve Roman Havası beşinci bölümü göremedi.
Garantili dizi ismi: Karadayı, Karagül, Poyraz Karayel, Kara Para Aşk'tan sonra ekranda tutunabilmek için dizi isminde mutlaka kara olmalı tabusuna Kara Kutu yedi bölümde yayından kaldırılarak son verdi. Beyaz Karanfil ve Beyaz Yalan ise ikide iki yaptı, biri 5 diğeri 6 bölüm anca kalabildi ekranda.
En karmaşık ilişki evreni: Medcezir ve Güllerin Savaşı. Kim kimin akrabası, eski nişanlısı grafik yardımıyla dahi anlamak mümkün değil!
Yakışıklı adamlar güzel kızlar klişesinin reyting getirmediği Şeref Meselesi ile bir kez daha anlaşıldı ama bildik hikayeler yeni dizi çiftleriyle ekrana gelmek için gün saydığına göre değişen hiçbir şey olmayacak dizi evreninde!