|
Gündem Libya tamam da bu MHP"li vekil ne olacak?

Tanımayan bilmeyen de kalmadı, adam elli senedir baskıyla binbir türlü zulümle Libya''da hüküm sürmüş bir ruh hastası. Tunus devrik lideri Bin Ali gibi korkak değil, Mısır devrik lideri Mübarek gibi itibarını her şeyin önüne koyup gururuyla hareket edecek bir zorba değil.

Deli, bildiğin ruh hastası.

Basın toplantısını bombalanmış ve sonradan müzeye çevrilmiş bir binanın önünden yapıyor. Özgürlük talebiyle ölümü göze alarak sokakta isyan eden halkına ''fareler'' diyor. Kurşuna dizdiği insanların cesetlerini kamyonlarla il il gezdirip sergi gibi sokağa seriyor. Halkı sindirmek için üzerlerine ateş açtırıyor ve iç savaşı -ellerini de ovuşturarak- dillendiriyor.

Devrilecek, kaçarı yok. Hepimiz bu zulmün son bulacağını biliyor ve bir an önce bitmesi için dua ediyoruz. Ama benzerlerine ancak çizgi romanların sınır tanımayan dünyasında rastlanacak bir kötü adam figürü gibi Kaddafi. Giderken basacağı ve tüm Libya''yı havaya uçuracak bir düğme yaptırmış bile olabilir.

Kaddafi böylece (ve umarım son kez) gündemi işgal ederken aralarda kalan minicik bir habere dikkatinizi çekmek istiyorum ben. Kuşkusuz daha önemli değil ama gözden kaçmasına izin veremeyiz. Nasılsa uzmanlarından Kaddafi''yi okursunuz ben bu gözden kaçan konuya değineyim.

Tam da tarihimizin en önemli krizinin yıldönümünde, o krizin mimarlarından biri olan MHP''nin bir milletvekilinin basın toplantısı vardı. Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut önce Türkiye''nin nasıl da uçurumun kıyısında olduğunu kendine göre bir bakış açısıyla anlatmaya çalıştı. Muhalefet partisinin milletvekili; hakkıdır, iktidarı eleştirir. Ancak sonra anlaşılmaz bir şekilde ve özellikle isim vererek bir bakanı hedef aldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu''ya -söylemediği sözleri bahane ederek- fiziksel şiddet tehdidinde bulundu: ''Senin o dilini koparırım!'' dedi.

Kendisinin de öğretmen geçmişi varmış. Bu tarz söylemlerin aslında ne anlama geldiğini bilmemesi düşünülemez yani.

Bir ''bakan''a, ''milletin vekili''ne, ama en vahimi de bir ''kadın''a söylenen lafa bakar mısınız?

Vatanseverliği fiziksel şiddetle ortaya koyan bir anlayışla mı iktidara talip MHP?

Sayın Bahçeli bu vekili hakkında disiplin soruşturması talep edecek mi, merak ediyorum?

Ama daha çok merak ettiğim ve beklediğim tepki başka bir isimden.

Hem ''bakan'' hem ''vekil'' hem de ''kadın'' bir isimden.

Dönemin İçişleri Bakanı iken 28 Şubat''ın generallerinden biri tarafından bakanlığın önünde ''yağlı kazığa oturtulmakla'' tehdit edilen bir vekilden.

MHP milletvekili Meral Akşener bu konuda bir tavır geliştirecek mi acaba?

Yoksa Haziran''da yine ''enseye tokat'' filmini mi izleyeceğiz?

13 yıl önce
Gündem Libya tamam da bu MHP"li vekil ne olacak?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti