|
Baronlar"ın Biraderleri

Derin Galatasaray İnan Kıraç, mutemet adamı Ünal Aysal dökülünce başkan değişikliğine gitti, bu defa da Duygun Yarsuvat"ı seçtirtti.

-Adeta kulübe "kayyum" atadı!

Yarsuvat, ayağının tozuyla "İlk işimiz mali denetim olacak" dedi. Aysal"ın bıraktığı mali enkaz, 718 milyon liralık bir borç yüküne tekabül ediyor…

-Yarsuvat"ın işi çok zor!

İnan Kıraç"ın istemediği bir ismin G.Saray"da başkan olabilmesi mümkün görünmüyor. Son seçimde de böyle oldu. Galatasaray Kulübü, filmin başından beri "Derin Baronlar"ın oyuncağı durumunda!

*

Vehbi Koç"un damadı İnan Kıraç"ın sahaya sürdüğü Duygun Yarsuvat, daha evvel Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü (2004-2008) yapmıştı.

Bir başka deyişle, Erdoğan Teziç"ten sonraki GSÜ Rektörü"dür: Teziç"in, Ahmet Necdet Sezer tarafından YÖK Başkanlığı"na getirilmesinin ardından rektörlük koltuğuna oturmuştur.

*

Yarsuvat Biraderler denildiğinde ilk akla gelen isim her zaman İnan Kıraç olmuştur.

Hukukçu Duygun Yarsuvat"ın, kendisinden altı yaş küçük kardeşi Hüseyin Derin Yarsuvat da (1943-2012) meşhur bir avukattı. Galatasaray Lisesi"nde öğretmenlik yapmıştı. G.S Kulübü üyesiydi. Hüseyin Derin Yarsuvat, "Eski" MİT"in müsteşarlarından Şenkal Atasagun ve M.Ali Birand"ın yakın arkadaşıydı. Aynen, Ünal Aysal gibi…

Aysal ve Birand"ın yolları, uzun yıllar önce Belçika"da kesişmişti. Ortak dostları arasında o sıralar ilk yurtdışı görevini Belçika"da yapan Şenkal Atasagun da vardı.

Atasagun, Demirel"in cumhurbaşkanlığı döneminde MİT Müsteşarı olmuştur. Demirel"in yakın akrabasıdır!

90"lı yılların sonlarına doğru Türkiye"ye dönüş yapmış olan Ünal Aysal"ı, 1999"da…

"Baron" İnan Kıraç"ın yakın dostu ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel "Yüksek Liyakat Madalyası" ile ödüllendirmişti!

"Ecnebi" Ünal Aysal"ın ortaklık yaptığı isimlerden birisi de Demirel"in kayınbiraderi Ali Şener"dir. Aysal, Şener"le enerji santrali işine girmişti.

*

Geçen pazar kendisi adına yaptırılan müzenin açılış töreni vesilesiyle İliştirilmiş Medya tarafından "demokrasi kahramanı" gibi gösterilen Süleyman Demirel 28 Şubat Darbesi"nin en önde gelen siyasi aktörüdür.

Dünkü gazetelerde, 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı dava kapsamında beyanının alınması için davetiye çıkarılan Demirel"in, avukatı aracılığıyla…

-Tanıklık yapmayacağını mahkemeye bildirdiği haberi yer alıyordu!

Demirel, yargılanması gereken bir davada tanıklıktan bile kaçarken…

Diğer bir yandan, 28 Şubat"ın önde gelen generali ve davanın iki numaralı sanığı Çevik Bir"in mahkemede "Balans ayarı ifadesi bana ait değildir" diye konuşması dikkat çekti!

Çevik Bir, "O dönemde Hürriyet"ten Ferai Tınç bu ifadeyi ben söylemişim gibi yazdı. Bu hususu düzeltmek istiyorum" diye konuşmuş! "Madem öyle şimdiye kadar bunu neden düzeltmediniz?" sorusunu ise cevapsız bırakmış!

Eski Hürriyet yazarı Ferai Tınç bile "Çevik Bir yanlış hatırlıyor" diye itiraz ediyor.

*

Çevik Bir mi, ayan beyan yalan söylüyor!

28 Şubat MGK"sından tam bir hafta önce, 21 Şubat 1997 tarihli Milliyet gazetesinin 14. sayfasında Özcan Ercan imzalı haberde Çevik Bir"in "Demokrasiye balans ayarı yaptık" dediği yazılı! Yani, kaçış yok!

O haberin metnini okuyalım:

-ABD"de savunma sanayi yatırım görüşmelerinin ağırlıklı olduğu toplantıda askerleri temsilen ünlü isimler var. Bunların başında Çevik Bir geliyor. Bir, New York"ta NATO Genel Sekreteri ile görüştükten sonra ayağının tozuyla Washington"da şeriat heveslilerine önemli bir mesaj gönderdi. Lobide Sincan"dan geçen tanklarla ilgili görüş isteyen bir gazeteciye "Demokrasiye balans ayarı yaptık" dedi…

*

Haberde bir başka ayrıntı daha vardı…

Washington"da yapılan DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) toplantısına atıfla "Hiç bu kadar önemli ve renkli olmamıştı" deniliyordu:

Katılımcılar arasında Rahmi Koç, Mustafa Koç, Şevket Sabancı ve Rona Yırcalı gibi isimler vardı!

Yani, 28 Şubat 1997"den bir hafta önce hem Çevik Bir hem de "Baron" Rahmi Koç Washington"daydı!

Başka? Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, Washington"da CIA Başkanı Tenet"le buluşmuştu!

Hemen ardından Türkiye"de neler olduğu malum!

*

Yirmi Sekiz Şubat sürecinde Refahyol Hükümeti''ne "Beceremediniz gidin" diye seslenenler, Çevik Bir"e övgü dolu bir mektup yazmışlardı!

-ABD ve İsrail Yandaşı Paralel Yapı ile Yirmi Sekiz Şubat Cuntası"nın generalleri aynı Ecnebi Derin Yapı"ya bağlı ve bağımlıdır!

10 yıl önce
Baronlar"ın Biraderleri
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?