|
Sakıncalı piyade

Dört yıllık Galatasaray''ı ilk defa bu kadar yorgun gördüm. Yüz yirmi dakikalık kupanın ardından son derece insanca değerlere bağlı olduğu için dermansız, moralsiz, açıkcası yorgundular.

Okan ve Ümit''in ayağını kaldıracak halleri yoktu. Suat ve Popescu eksik oynuyordu. Sergen ise sabahtan beri dilimde olan kelimeye "cuk" oturuyordu..

Sergen tekrar "Sakıncalı piyade" günlerine geri dönmüştü.

Kocaelispor ise "kütür kütür" görüntüsünü "ayağa çabuk çıkarak" G.Saray''dan daha diri bir oyuna taşımıştı.

Ama maçı "Geviş getirerek" oynayan Cimbom ezberlenmiş, standart ve klasik gollerinden birini Hakan''ın servisiyle Okan''dan buldu. Stingaciu''nun ikramıyla ikinciyi bulan Galatasaray yorgunluktan dinamizme geçerken, Kocaelispor moralmen ve kondisyon olarak inişe geçti. Sahanın heryerinden bindiren.

Galatasaray Hakan Şükür ile gecenin en güzel golünü buldu. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi ve şampiyonluğunun tartışılmayacağını adeta Türkiye''ye haykırdı.

Bana göre dün gecenin tek ayıbı kapalı tribündeki bir grup taraftarın 34 yaşındaki Suat''ın bir hatalı pasında gösterdiği tepkiydi. İkinci çirkinlik de futbol oynamayı bir türlü tam sezona yayamayan ve dokuzuncu köyden de gitmek üzere olan Sergen''di.

Ya da yeni adıyla "Sakıncalı piyade"...

Çünkü; hem koşmuyor, oyunu "yaya" oynuyor, hem de baştan aşağı mahzurlu...

24 yıl önce
Sakıncalı piyade
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?