|
Neye niyet neye kısmet

Olimpiyat Stadı’nın dolu tribünleri önünde Beşiktaş, Club Brugge karşısında kazanıp turu geçecek güçte ve kalitede eyvallah, ancak bunun için önce ilk randevudan alnının akıyla çıkması gerekiyordu. Peki çıktı mı? Deplasmanda atılan gole rağmen maalesef hayır.

Bir önceki turda Liverpool’u eleyince, ister istemez zihinlerde ve gönüllerde çıta yükseliyor. Ligdeki Medicana Sivasspor karşısında galip gelinmesine rağmen sergilenen kötü futbol, “Acaba Beşiktaş’ta bir düşüş mü söz konusu?” sorusunu akıllara getirmişti. Ve bu sorunun cevabını Club Brugge maçındaki performansı cevaplayacaktı.

Tek pozisyonsuz ilk yarıyı bitiren temsilcimiz, ikinci yarıda bırakın Club Brugge’u, kendisinin bile beklemediği çabuklukta golü buldu. Sahadaki futbola bakılırsa olabilecek tek seçenekle; Gökhan Töre’nin bireysel çabasıyla... Demba Ba’yı iyi kitleyen Club Brugge savunması, 4 kişiyle birlikte Gökhan Töre’ye attığı golde refakatçilik yaptı... Biraz Gökhan attı, biraz da savunma ikram etti.

“Turu yüzde 99 İstanbul’da atarız” diyerek temkinli yaklaşan Bilic’in korktuğu başına gelirken, Club Brugge belki de golü yedikten sonraki futbolunu, en başta düşünse bizi daha vahim bir son bekleyebilirdi. Ancak Brugge, Beşiktaş'tan çekinerek oyuna başladı.

Şartlar, yediği golden sonra tüm riskleri alarak yüklenen Brugge’un lehine gelişti. Demba Ba’nın başrolünde ilk kez savunmayı az adamla (4’e 3) yakalayan Beşiktaş, o pozisyonda şut tercihini daha mantıklı yapıp ikinci golü bulsa; belki de şu anda rövanşın formalite oluşundan bahsedecektik. O gol olmadı; ardından Club Brugge, şansını da zorladığı ‘pisi pisine’ bir golle beraberliği buldu. Onlar havaya girdikçe, bizim elimiz ayağımız birbirine girdi.

Topu ayağımızda tutamadık, hücumda çoğalamadık, kendi yarı sahamıza hapsolduk, geriye çok fazla yaslandık, panik yaptık... Yani kısaca Liverpool rövanşında öne geçtikten sonra yaptıklarımız doğru işlerin, hiçbirini yapamadık.

İkinci yarıda giren Gedoz, bir asist bir de yaptırdığı penaltıyla 16 dakikada gecemizi kabusa çevirdi. Beşiktaş’ın İngiltere deplasmanında hem de gol atmadan kaybetmesine rağmen Liverpool’u elemesi, Club Brugge karşısında tur çıkarma ihtimalini artırıyor. Ancak Liverpool başka, Club Brugge başka... Ve inanın Beşiktaş da başka. Yoğun maç programıyla her hafta yorgunluk üzerine ekleniyor... Hal böyle olunca da bize dün için 2-1’e şükretmek kalıyor.

#Olimpiyat Stadı
#Club Brugge
#Liverpool
9 yıl önce
Neye niyet neye kısmet
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle