|
Batı uygarlığının da Batı tehlikesi’nden kurtarılması gerekiyor!

Avrupa ülkelerinde art arda İslâm ve Türkiye düşmanlığının hortlatılması dikkat çekiyor. Dikkat: Hortlaması değil, hortlatılması!

Batılıların postkorona sürecinde patlak verecek büyük ölçekli krizlerle baş edebilmeleri için sahte düşman icat etmeye ihtiyaçları var!

“Başkalarının sırtından geçiniyorlar” başından itibaren!

Sahte bir “kötü”, ürpertici bir öteki icat edilecek, içeri tahkim edilecek, gerginlikler dindirilecek böylece!

BARBARLIĞIN ADI OLDU UYGARLIK!

Fransa’da İslâm’ın rahmet peygamberine açıkça, barbarca, üstelik de ülkenin devlet başkanı Sarkozy’nin açık desteğiyle saldırıldı! Amaç, Fransa’da yaşayan Cezayir kökenli Müslümanları yıldırmak, mümkünse ülkeden uzaklaşmalarını sağlamak ve İslâm’ı aşağılayarak, İslâm ve Cezayirliler üzerinden vahşî öteki icat ederek, Fransız toplumunu tahkim etmek ve Fransız kimliğini pekiştirmek.

Ve tabii küresel korona krizi ortamında Fransa’nın buna ihtiyacı var. Post-korona süreci, her yerde olduğu gibi Avrupa’yı da, Fransa’yı da vuracak!

Onun için önlem alıyor Fransızlar!

İğrenç bir yöntemle!

Uygarlıkmış!

Barbarlığın dibi bu!

İslâm düşmanlığı yetmedi, Türkiye düşmanlığı da hortlatıldı hatta tavan yaptı Fransa’da da, diğer belli başlı Avrupa ülkelerinde de.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “diktatör” olarak resmeden yayınlarda ve hatta resmî ağızlardan yapılan açıklamalarda patlama yaşanıyor...

Hollanda, Almanya derken, en son İtalya Başbakanı, Erdoğan’a “diktatör” dedi!

İnanılır gibi değil!

Batılılar, sıkıştıkları zaman nasıl barbarlaşıyorlar, görüyorsunuz!

BATI’NIN İKİ KORKUSU: İSLAMOFOBİ VE TÜRKOFOBİ

Batı’da iki korku geliştirildi. Bütün stratejilerini bu iki korku üzerine inşa ediyorlar.

Birincisi, artık apaçık düşmanlığa dönüşen bir İslamofobi.

İkincisi, birincisini de bastıracak boyutlar kazanacak kadar son bir kaç yılda bütün Avrupa ülkelerinde alenen, resmen kışkırtılan, telaffuz edilen Türkofobi.

Batı uygarlığı, insanlığa kendince bir takım köklü, benimsenebilir değerler veren bir uygarlık olma özelliğini yitirdi çoktan. Sadece yeryüzünde kurduğu hâkimiyetinin çatırdayabileceği korkusuyla hareket eden, dünyaya da bu psikopatolojiyle çeki düzen veren barbar kapitalist bir küresel sisteme dönüştü. Sonunun yaklaştığını hisseden ihtiyar bir canavara!

BATI TEHLİKESİ, ÖNCE BATI’YI TEHDİT EDİYOR!

Sadece kendi varlığı tehlikede değil Batı uygarlığının. Aynı zamanda bizatihî kendisi, kendi varlığı, bu hâliyle insanlık için tehlikeli.

Batı uygarlığı tehlikesiyle, bu tehlikenin dünyayı cehenneme çeviren, yaşanılamaz bir yere dönüştüren, sadece hâkimiyetini uzatmayı düşünen, o yüzden geliştirdiği yüksek ve smart teknolojik silahlara güvenerek dünyaya nizam vermeye çalışan barbar bir hegemonyaya dönüşen bir tehlikeyi kastediyorum.

Tanrı fikrini yok eden, hakikat fikrini yok eden, tabiatı delik deşik eden, ozon tabasını delen, bütün medeniyetlerin kökünü kazıyan, bütün dinleri fosilleştiren tarihte eşi benzeri görülmemiş bir tehlike bu. Moğol tehlikesine ya da Avrupa’nın tarihindeki barbar kavimler göçüyle yaşanan yıkımları gerçekleştiren Gotlar, Vizigotlar gibi barbar kavimlerin oluşturduğu tehlikeye benzetebiliriz bunu, bir anlamda.

Batı uygarlığı tehlikesi insanlığın geleceğini tehlikeye sokacak boyutlar kazandı artık.

Batı uygarlığı, başka kültürlerin, medeniyetlerin, dinlerin varlığını ve geleceğini tehdit etmekle kalmıyor, kendi geleceğini de tehdit eden bir tehlike arz ediyor.

Batı uygarlığının da Batı tehlikesinden kurtarılması gerekiyor.

Batı uygarlığının saldırısına sadece İslâm direniyor. İslâm’ın direnişini de Batı uygarlığının ürettiği küresel tehdidin mimarlarına, lordlarına, bütün dünyanın gözü önünde “one minute!” çeken, “Dünya beşten büyüktür” diyen Türkiye temsil ediyor.

O yüzden genelde İslâm’ı, özelde ise Türkiye’yi dize getirmek için geliştiriyorlar bütün stratejilerini Batılı barbarlar!

Oysa Türkiye’siz bir dünya kurulamaz. Türkiye’siz bir dünya kurulamayacağını Batılılar bizden daha iyi biliyorlar.

Bunu, bir de “içimizdeki İrlandalılar”a anlatabilsek!

#Batı
#İslam
#Türkiye
#Fransa
#Cezayir
#İslamofobi
3 yıl önce
Batı uygarlığının da Batı tehlikesi’nden kurtarılması gerekiyor!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset