|

Yeni kabineye ilk giren isimler 2017 kabindeki yeni isimler!

Yeni kabine belli oldu. Başbakan Yıldırım, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'nda basına açıklama yaptı. Görüşmede kabinede değişiklik yapılması bekleniyor. Peki yeni kabine kimler var? İşte yeni Bakanlar Kurulundaki isimler...

Yeni Şafak
14:43 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:45 - 19/07/2017 Çarşamba
Reuters
 Yeni kabinede kimler var? sorusunun yanıtı haberimizde.
Yeni kabinede kimler var? sorusunun yanıtı haberimizde.

Bu sisteme başbakan, cumhurbaşkanı tarafından atanır ve başbakan da bütün milletvekillerinin içinden bir kabine (bakanlar kurulu) oluşturur . Bu kabinenin mecliten güvenoyu almasından sonra göreve başladığı bir hükümet modelidir. Türkiye tarihinde kabine sistemine geçiş: T.C. de kabine sistemine 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile başlamıştır. Bu tarihte meclis hükümeti sistemi terk edilmiştir.

BAKANLAR KURULU NEDİR NASIL SEÇİLİR?

Bakanlar Kurulu, Hükûmet ya da Kabine Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakan’ın başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kurul. Her bakan kendi bakanlığını ilgilendiren işlerden ve emri altında çalışanların yerine getirdikleri iş ve eylemlerden sorumludur. Bakanlar kurulu, Başbakan, 5 Başbakan Yardımcısı ve 21 Bakan olmak üzere toplam 27 üyeden oluşur ve kararlarını oy birliğiyle alır. Bakan’ın anayasaya göre milletvekili olma zorunluluğu yoktur.

Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Başbakan, Cumhurbaşkanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri arasından atanır. Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir.

#​Yeni kabinedeki isimler
#Yeni kabine
#2017 yeni kabine
#Türkiye Büyük Millet Meclisi
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce