|

Yeni üniversite sınavı ne zaman?

Bugün yeni üniversite sınav siteminin açıklanmasıyla yeni üniversite giriş sınavı ne zaman? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:40 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:51 - 12/10/2017 Perşembe
Diğer
Bugün yeni üniversite sınav siteminin açıklanmasıyla yeni üniversite giriş sınavı ne zaman? sorusunun yanıtı merak ediliyor.
Bugün yeni üniversite sınav siteminin açıklanmasıyla yeni üniversite giriş sınavı ne zaman? sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Büyük değişim yapılan üniversiteye giriş sınavındaki değişimleri Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklandı. Yeni üniversite sınavındaki en önemli değişiklikler, sınav sisteminin iki oturumdan yapılması ve 200 puan üzerinde alan adayların puanlarının gelecek senede geçerli olmasıdır. Peki yeni üniversite sınavı ne zaman? İşte ayrıntılar...

YENİ ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın, haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

YÖK Başkanı Prof.Dr. Saraç:
(Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Riski, mevcut sisteme göre çok daha az olan yeni bir sisteme geçiyoruz, öğrenci ve bu sınavı yönetenler açısından. Bunun için hiç vakit kaybetmeden bu sene uygulamaya başlıyoruz."
"İkinci oturumda Türk dili ve edebiyatı-coğrafya, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri olmak üzere 4 test yer alacak. Sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da müfredata dayalı olacaktır."
"Öğleden sonraki ikinci oturumda ise adayların önceki yıllarda takip edilen usule uygun olarak lise müfredatına dahil yine bilgisi esas alınacaktır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, dil sınavı hariç haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacak, iki oturumlu bir sınavla gerçekleştirilecektir. Yabancı dil sınavı ise aynı hafta sonu pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecektir."
"Türkçe ve Temel matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi (TYT), geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, bu sınavda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak müfredatına dayalı olacaktır. Bütün adayların bu birinci oturuma girmesi zorunludur. Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecektir. 40 adet Türkçe ve 40 adet Matematik sorusundan oluşan Temel Yeterlilik Testi cumartesi günü sabah oturumunda gerçekleştirilecektir. Bu testin sonucu adayların Temel Yeterlilik Testi puanını belirleyecektir."
"Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda adaylar iki ayrı oturuma katılacaktır. İlk oturumda adaylar temel yeterlilik testini alacaktır. Bu testte adayların muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme odaklı sözel ve sayısal becerileri yani Türkçeyi doğru kullanma, okuma, anlama, kavrama ve dil hakimiyetiyle temel matematiksel ilişkilerden yararlanmasının ölçülmesi amaçlanmaktadır."
"2018-2019 eğitim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'dır."
#Üniversite sınavı
#Yeni üniversite sınavı
#YÖK
#Yükseköğretim Kurumları Sınavı
6 yıl önce