|

Gaziantep ve Atina çocuklar için el ele

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Atina Belediyeleri çocuklar için ele ele verdi. Atina'nın "Okul Öncesi Eğitimde Beslenmenin Önemi ve Akdeniz Diyeti" başlıklı çalışması ile Gaziantep'in Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu projeleri ortak yürütülecek.

Zabit Durmuş
00:00 - 20/01/2009 Salı
Güncelleme: 17:36 - 20/01/2009 Salı
Yeni Şafak
Gaziantep ve Atina çocuklar için el ele
Gaziantep ve Atina çocuklar için el ele

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Atina Belediyesi bir ilke imza attılar. Atina Belediyesi'nin "Okul Öncesi Eğitimde Beslenmenin Önemi ve Akdeniz Diyeti" başlıklı çalışması ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu ile ilgili deneyim paylaşımı için bir araya geldiler. Bu kapsamda Avrupa'da ilk defa Çocuk Dostu iki kent "İkili" bir ortak eylemde buluşmuş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Atina belediyesinden gelen konukları Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek, Gaziantep "Birçok uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptık, bugün de Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği üyesi olduğumuz Atina belediyesinden gelen değerli başkan yardımcısı ve heyetine ev sahipliği yapıyoruz" dedi.

Toplantının bilimsel yönü kadar iki farklı kültür temsilcilerinin bir araya gelmesinin de ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Güzelbey, "Konuklarımızın Gaziantep halkının sıcak kanlılığından ve misafirperverliğinden son derece memnun kalacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Atina Belediyesi Başkan Yardımcısı İrini Valsamaki Rallı, sizlere Atina Belediye Başkanı Nikitas Kaklamanis'in selamlarını iletmek istiyorum, dünden beri Gaziantep halkının misafirperverliği yaşıyoruz dedi. Valsamaki, "Çocuklar geleceğimiz olduğu için bugünkü konumuzun ana konusunu çocuklarımız oluşturmaktadır. Sadece Atina'da 96 tane okul öncesi yuva bulunmaktadır. Çocuğun gelişiminde ilk 5 yılın çok önemli olduğu yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkan temel sonuç. Biz bu çalışmaları 96 yuvada, 7 bölge ve 1870 çalışan ile sürdürmekteyiz. Bütün mahallere 1 yuva sloganı ile başlattığımız bu çalışmayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Atina Belediyesi'nden gelen Kreş ve Çocuk Koruma Müdürlüğü yetkililerinin sunumlarına geçildi.

15 yıl önce