|

Güzelbey: Bölgede en kısa zamanda barış hakim olsun

AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Danimarka ve Avrupa Birliği üyesi Avusturya'dan gelen gazeteciler Başkan Güzelbey'i makamında ziyaret ettiler. Başkan Güzelbey, Suriye yaşanan sorunlarla ilgili, "Bölgede en kısa zamanda bir barışın egemen olmasını istiyoruz" dedi.

Zabit Durmuş
00:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 18:21 - 11/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Güzelbey: Bölgede en kısa zamanda barış hakim olsu
Güzelbey: Bölgede en kısa zamanda barış hakim olsu

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı'nı yürüten Danimarka ile Avrupa Birliği üyesi Avusturya'dan medya mensupları, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün konuğu olarak 11-13 Nisan 2012 tarihleri arasında temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldiler. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye'yi AB'ye ve AB'yi Türkiye'ye en doğru şekilde anlatmak amacıyla Ocak 2010 yılı itibariyle oluşturduğu Türkiye'nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS)'in, Türk ve Avrupa kamuoyuna duyurulması için ulusal, bölgesel ve yerel medya kuruluşlarının mensuplarıyla işbirliğine önem verdiği buluşmalar kapsamında Gaziantep'e gelen Danimarka ve AB Üyesi Avusturya'lı gazeteciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e nezaket ziyaretinde bulundular. Posten Gazetesi Dış Politika Editörü Flemming Rose Jyllands, Weekendavisen Gazetesi Dış Politika Editörü Ole Nyeng, Dagbladet Information Türkiye ve Ortadoğu Muhabiri Lasse Ellegaard, Kurier Avrupa Editörü Dr. Margaretha Kopeinig ve Der Standard Türkiye Muhabiri Markus Bernath'un bulunduğu gruba Başkan Güzelbey, Gaziantep'in tarihi ve kültürel zenginlikleri, sanayisi ve modern kent yaşamı ile değişen yüzünü anlattı.


SURİYE OLAYLARINDAN EN ÇOK GAZİANTEP VE ANTAKYA ETKİLENDİ

Sanayi kenti Gaziantep'i anlattığı bölümde Başkan Güzelbey'e, kentin sanayi kapasitesi, firma sayısını, sigortalı çalışan işçi sayısını soran yabancı gazeteciler Suriye ile yaşanan sorunlardan kentin sanayisinin nasıl etkilendiğini de merak ettiklerini söylediler. Bu durumun en çok Gaziantep ve Antakya'yı etkilediğini belirten Başkan Güzelbey, “Bölgede en kısa zamanda bir barışın egemen olmasını istiyoruz. Ama bizi en çok üzen bu olumsuz gidişattan başta çocukların, kadınların ve masum Suriye halkının etkilenmesidir” dedi. Sunumun ardından Başkan Güzelbey heyete Gaziantep'e özgü çeşitli hediyeler ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım seti hediye etti. Avrupa kamuoyuna daha sağlıklı ve etkin bilgi akışını sağlamak, Türkiye'nin Avrupa Birliği politikaları ve Avrupa Birliği katılım sürecinde siyasal, ekonomik, kültürel alanlarda kaydettiği gelişmeleri anlatmak amacıyla AB Dönem Başkanlığını yürüten ülke ile diğer AB ülkelerinden medya mensupları, program çerçevesinde Gaziantep'teki ulusal ve yerel basınla bilgilendirme toplantılarına katılacaklar.

12 yıl önce