|

YSK seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

YSK seçim sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak? sorularının yanıtı seçmenler başta olmak üzere tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. 24 Haziran 2018 seçimleri sabah saat 08.00'den itibaren oy kullanılmaya başlandı ve saat 17.00 itibariyle oy kullanma işlemi sona erecek. Peki, YSK seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? İşte Yüksek Seçim Kurulu'ndan resmi açıklama...

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:03 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
​YSK seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
​YSK seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

YSK seçim sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak, kesin sonuçları ne zaman belli olacak? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri bugün yapıldı ve sandıklarda oy sayımı saat 17.00'den sonra başlayacak. Peki, 2018 seçim sonuçları kesin olarak ne zaman belli olacak? İşte ayrıntılar...

YSK SEÇİM SONUÇLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

YSK'dan yapılan açıklamada, yy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp 17.00'de biteceği bildirildi. YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda önemli açıklama yaparak "İnşallah akşam da sağlıklı bir şekilde sonuçları açıklarız. Geçen seçimlerde aşağı yukarı saat 23.00 civarında açıkladık. Yine ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak." dedi.

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Güven: Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Suruç'taki bazı sandıklarda asayişe yönelik duyumlar alınması üzerine kurul tarafından idari, adli ve seçim hukuku açısından işlem yapılması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu bildirdi.

Başkan Güven, AA muhabirinin, Suruç'taki bazı sandıklarda oy kullanma işlemlerine yönelik iddialarla ilgili sorularını yanıtladı.

Seçimin Türkiye genelinde sükunet içinde geçtiğini, katılımın iyi olduğunu belirten Güven, Suruç'taki bazı sandıklarla ilgili asayişe yönelik duyumlar alındığını söyledi.

Sadi Güven, "Duyumlar üzerine kurulumuzca idari, adli ve seçim hukuku açısından işlem yapılması için ilgili makamlara gerekli girişimlerde bulunulmuştur." dedi.

Başkan Güven, 08.00'de başlayan oy verme iş ve işlemleriyle ilgili şu ana kadar önemli bir olumsuzluğun kendilerine bildirilmediğini dile getirdi.

#YSK seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
#2018 seçim sonuçları
#Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak
#24 Haziran seçim sonuçları
#YSK
6 yıl önce