|

Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul adrese dayalı okul kaydı nasıl öğrenilir? İşte E-Devlet okul kaydı sorgulama ekranı!

Okul kayıtları için meraklı bekleyiş sona erdi. Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim görecek milyonlarca öğrenci gelecek yıl gideceği okulu merak ediyordu. Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı. Peki, ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul okul kaydı nasıl sorgulanır? İşte E-devlet adrese bağlı okul kaydı bilgisi sorgulama ekranı!

14:17 - 18/07/2022 Pazartesi
Güncelleme: 14:18 - 18/07/2023 Salı
Yeni Şafak
e-Devlet okul kayıtları
e-Devlet okul kayıtları

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtlarını, adrese dayalı olarak yapıldığını açıkladı. Peki, okul kaydı nasıl sorgulanır?

Okul kayıt sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-Kayıt sonuçları erişime açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin e-kayıt sonuçlarına, e-Devlet Kapısı'nda "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmeti üzerinden ulaşılabilecek.

Okul kaydı nasıl sorgulanır?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sisteminden tamamlandı.

Bu kapsamda Bakanlık tarafından 4 milyon 183 bin 620 öğrencinin e-kayıt işlemi gerçekleştirildi.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. e-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmalarına yönelik bilgi verildi.



#okul kaydı
#e-kayıt
#e-devlet okul kaydı
#e-devlet
#e-devlet okul kayıtları
#e-devlet adrese bağlı okul
#adrese bağlı okul kaydı
#ilkokul kayıtları
#ana sınıfı kayıtları
#ortaokul kayıtları
#2023 okul kayıtları
2 yıl önce