|

ABD'de Trump dönemi başladı

Trump'ın başkan seçilmesi Avustralyalı destekçilerini sevindirdi. Avustralya'da Müslüman ve göçmen karşıtı söylemlerde bulunan Tek Ulus Partisi, ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesi nedeniyle kutlama yaptı.

Yeni Şafak
12:41 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:42 - 9/11/2016 Çarşamba
Diğer

Avustralya Federal Parlamentosu önünde partili senatörlerle bir araya gelen Tek Ulus Partisi lideri senatör Pauline Hanson, sosyal medya hesabından, Trump'ın başkan seçilmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı. Senatörlerle şampanya patlatan Hanson, "Çok heyecanlıyım, Donald Trump seçildiği için çok mutluyum" yorumunda bulundu.



Tek Ulus Partisi, Avustralya Federal Senatosunda Hanson dahil 4 senatörle temsil ediliyor. Ülkede 2 Haziran 2016'da yapılan genel seçimlerde Brisbane senatörü seçilen Hanson, Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ırkçı söylemleriyle tanınıyor.



Parlamentoda yaptığı ilk konuşmada Müslümanları açıkça hedef alan ifadeler kullanan Hanson, Avustralya'nın almayı taahhüt ettiği 12 bin Suriyeli mülteciye de karşı çıkıyor.



Trump'ın ABD başkanlığına seçilmesini değerlendiren Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull de ABD ile ilişkilerin geçmişte olduğu gibi devam edeceğini söyledi.



Turnbull, "Amerikalılar, şu anda Avustralya'dan daha güçlü bir müttefikleri ve dostları olmadığını biliyor. Birçok sorunda yan yana yer aldık. Geçmişte birçok başkanla olduğu gibi güçlü ilişkimiz ve beraberliğimiz devam eder." dedi.



#ABD seçimleri
#Avustralya
#Donald Trump
#Pauline Hanson
7 yıl önce