|

Afrin'e "Zeytin Dalı" Harekatı Canlı Takip

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için Afrin'e 'Zeytin Dalı' operasyonu başlattı. Operasyonu canlı olarak haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz. İşte 'Zeytin Dalı' harekatı canlı yayını...

Yeni Şafak
18:41 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:51 - 20/01/2018 Cumartesi
Diğer
Afrin operasyonu canlı olarak haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.
Afrin operasyonu canlı olarak haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı.

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Harekatın planlanmasında ve icrasındaki tek hedef, terör örgütleri ve teröristler ile bunlara ait sığınak, barınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerdir. Siviller asla hedef değildir. Siviller zarar görmesin diye her tür planlama yapılmış ve gerekli her tedbir alınmıştır."

- TSK'nın hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" düzenlenen harekatın başlamasının ardından terör örgütü mensuplarınca Kilis'in Saatli bölgesine yönelik taciz atışları yapıldı. Bölgeden yoğun çatışma sesleri duyuldu.


- Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde sınır hattında uçuş yapan Türk savaş uçakları, Afrin kırsalındaki terör örgütü hedeflerini bombalamaya devam ediyor. Afrin kırsalındaki bazı noktalardan dumanların yükseldiği görülüyor. Türk savaş uçaklarının bölgedeki uçuşu sürüyor.

- Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden Zeytin Dalı Harekatı'nı sevk ve idare ediyor. TSK, harekat kapsamında sivillerin zarar görmemesi izin azami özen gösteriyor. "Akıllı" mühimmatların da kullanıldığı harekatta hedefler, hassas sistemlerle tek tek tespit ediliyor.

- Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde olağanüstü hareketlilik başladı. Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 20 adet F-16 savuş uçağı tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Uçakların Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ harekatı kapsamında hedefleri imha ettiği öğrenildi. Görevini başarıyla tamamlayan F-16’ların üsse geri döndüğü görüldü. Eş zamanlı olarak askeri kargo uçaklarının da havalandığı üste askeri hareketlilik devam ediyor.

- Rusya Savunma Bakanlığı: "Rus askerlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla Afrin’deki Rus askerleri Tel Rıfat’a sevk edildi"


Afrin'e "Zeytin Dalı" Harekatı Canlı Takip

#Afrin
#Zeytin Dalı
#Afrin Hareketı
#Canlı Takip
6 yıl önce
default-profile-img