|

Alt üst soy ağacı öğren! Turkiye.gov.tr e-Devlet giriş ve soy ağacı sorgulama!

Turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet girişi yapabilir ve 1800’lü yıllara kadar soy ağacınızı görüntüleyebilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda aktif edilen soy ağacı sorgulama paneli aşırı yüklenme nedeniyle ertelenmişti. Yapılan son dakika açıklamasının ardından ise yeniden aktif edildi. Sizler de turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet girişi yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:01 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:02 - 16/02/2018 Cuma
Diğer
e-Devlet ile soy ağacınızı sorgulayabilir ve 1800'lü yıllara kadar sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
e-Devlet ile soy ağacınızı sorgulayabilir ve 1800'lü yıllara kadar sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında soy ağacı uygulaması geliyor. e-Devlet tarafından yeni bir hizmet olarak sunulan soy ağacı sorgulaması herkes tarafından büyük bir rağbet gördü. Açıldığı ilk günden bu yana 5 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği soy ağacı sorgulama ekranı erişime kapatılmıştı. Aradan geçen bir haftanın sonunda ise yeniden açıldı ve 10 milyondan fazla insan soy ağacı sorgulaması gerçekleştirdi. İşte e-Devlet giriş ekranı ve soy ağacı sorgulama.

Soy ağacı sorgulama nasıl yapılır?

Sizlere sunacağımız bağlantılar aracılığı ile soy ağacı sorgulamasını gerçekleştirebileceksiniz. Giriş esnasında ilk etapta talebiniz alınacaktır. Ortalama 1-2 saat arasında ise telefonunuza gelecek mesaj sonrasında sisteme yeniden giriş yaparak soy ağacı sorgulaması gerçekleştirebileceksiniz.

Soy ağacı sorgulama e-Devlet üzerinden üretilmemektedir hatası nedir?

e-Devlet'te açılan soy ağacı sorgulamada bazı teknik sorunlar da yaşanıyor. Vatandaşlar kolayca soy ağacı bilgisini alabilirken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise 'Alt ve Üst Soy belgeniz e-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." hata mesajıyla karşılaşıyor.



Bunun sistemsel bir hatadan mı yoksa vatandaşa özel belge eksikliğinden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor.

Soy ağacı sorgulamasında şaşırtan detay

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve e-devlet üzerinden erişilen Alt Üst Soy Belgesi’ne göre 1844 yılında doğan bir vatandaş sağ olarak görülüyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından sosyal medyaya taşındı.

SOYADI KANUNUNDAN ÖNCE SOYADI VERİLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medyada yayılan gönderinin ardından e-devlet'e giren vatandaşlar, aynı sorunun kendilerinde de görüldüğünü yine sosyal medyadan paylaşarak duyurdu.

1800’lü yıllarda doğanın sağ olarak gösterilmesinin yanı sıra sistem üzerinde aynı yıllarda doğan kişilere soyadı verilmesi de dikkat çekti. Soyadı Kanunu ise 1934 yılında yürürlüğe girmişti.

Sa
atte 200 bin soy ağacı sorgusu yapıldı

Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.

  • "Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devletüzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

#e-Devlet
#Soy ağacı sorgulama
#e-Devlet giriş
6 yıl önce