|

Amerika Las Vegas'ta katliam: 50 ölü 200 yaralı

Amerika Las Vegas'ta ne oldu? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırı da 50 kişi hayatını kaybetti; 200 kişi yaralandı. İşte Las Vegas'taki son durum...

Yeni Şafak
16:16 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 2/10/2017 Pazartesi
Diğer
Amerika Las Vegas'ta ne oldu? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.
Amerika Las Vegas'ta ne oldu? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.

Amerika Las Vegas'te ne oldu? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında:

  • "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın."
    ifadelerini kullandı.

ABD son yılların en büyük katliamıyla sarsıldı. ABD’nin Las Vegas kentinde bir açık hava konserinde gerçekleştirilen saldırının faili ölü olarak ele geçirilirken saldırgana yardım eden kadının yakalandığı bildirildi.ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde bir açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen saldırıda 50 kişi hayatını kaybederken, 406 kişinin hastaneye götürüldüğü bildirildi. 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock ölü olarak ele geçirildi. Saldırgan Stephen Paddock’ yardım eden Asya kökenli Marilou Danley’in ise yakalandığı belirtildi.


LAS VEGAS'TA NE OLDU?

Las Vegas polisi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişinin yaşamını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Las Vegas polisi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişinin yaşamını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğu kaydedildi.


Saldırgan 64 yaşında

Polis, saldırganın kimliğini Nevada eyaletinden 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıkladı.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, düzenlediği basın toplantısında saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü belirtmiş ancak kimliği hakkında bilgi vermemişti.

Lombardo, Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz. diye konuşmuştu.

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında bir kadını bulmaya çalışıyor. 62 yaşındaki Danley'in yerinin tespit edildiği ancak henüz yakalanmadığı belirtildi.

Saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.

#ABD
#Las Vegas
#Lombardo
#Trump
#Las Vegas'ta ne oldu
7 yıl önce