|

Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara hava durumu

Ankara'da yarın (9 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi? Ankara hava durumu raporunu ve son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Yurt genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava Ankara'da da etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan güncel uyarıları sayfamızdan görebilirsiniz. Öğrencilerin yarın okullar tatil mi? sorusunun yanıtını ve tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
22:03 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 7/01/2017 Cumartesi
Diğer
Ankara'da okullar tatil mi?

Ankara hava durumu tahminlerini ve Meteoroloji tarafından yapılan uyarıları sizlerle paylaşıyoruz. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı hava yurdu etkisi altına aldı. Bir çok ilde kuvvetli kar yağışları devam ediyor. Ankara'da da beklenen kar yağışının ardından öğrenciler okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. İşte yapılan son hava durumu tahminleri ve kentten son gelişmeler.



Ankara'da okullar yarın (9 Ocak Pazartesi) tatil mi?


Ankara'da beklenen kar yağışının ardından öğrenciler tatil haberi bekliyor. Ankara'da okulların tatil olmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ankara Valilği kar tatili ile ilgili açıklamada bulunduğu anda haberimizde sizlerle paylaşacağız.




Ankara'da Cumartesi Günü Kar Yağışı!


Beklenen Hadise



Kar Yağışı



Beklendiği Yer


Ankara'da Cumartesi günü yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların öğle saatlerinden sonra ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği bekleniyor. Gece saatlerine kadar yerde 5-10 cm örtü yapması beklenen kar yağışının kuvvetli buzlanma ile birlikte etkili olması beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Başlama-Bitiş Zamanı

07.01.2017 13:00 - 22:00 TSİ


Hadisenin Şiddeti

Orta Kuvvette Kar


Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma


Uyarı Yapan Merkez

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü


Kar Yoğunluğu Sınıflandırması


Hafif Kar 1 – 3 cm


Orta Kuvvette Kar 3 – 10 cm


Kuvvetli Kar 10 – 20 cm


Yoğun Kar 20 cm ve üzeri



Ülkemizin Batı ve İç Kesimlerinde Aşırı Soğuk Havanın Etkili Olması Bekleniyor!



Yapılan son değerlendirmelere göre; balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklıkları beklenmektedir.


Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Iğdır, Kütahya, Afyonkarahisar, Muğla'nın doğu kıyıları, Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve bu akşam Muğla'nın doğu kıyıları, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep, Kilis, Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri ile yarın (Pazar) zamanla Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep, Kilis, Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri ile yarın (Pazar) zamanla Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





#Ankara
#Hava durumu
#Kar yağışı
#Okullar tatil mi
#Yarın okullar tatil mi
#Meteoroloji
7 yıl önce