|

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Peki 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde MEB tarafından yapılan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı ve 21 Nisan'da yapılan AÖL telafi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:20 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:31 - 26/04/2018 Perşembe
Diğer
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde. Örgün öğretim yerine Açıköğretim Lisesini tercih eden öğrenciler 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yapılan sınavların sonuçlarını dört gözle bekliyor. AÖL sınavı üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen açıklanmayan sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, yetkililerden AÖL sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama var mı yok mu? İşte ayrıntılar...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yapılan ve Türkiye genelinde on binlerce öğrencinin katılım sağladığı sınav sonrası, AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. sınavdan geçer not alıp almadıklarını merak eden öğrenciler, sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

Açıköğretim Lisesi (AÖL) II. dönem sınavlarının üzerinden 1 ay geçmesine sayılı günler kalmasına rağmen sonuçların açıklanmaması adayları meraklandırdı. Son olarak 21 Nisan günü yapılan telafi sınavlarının ardından öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. AÖL II. Dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yaptığı duyuruya göre 20 Nisan 2018'de açıklanacaktı. Ancak 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlarda meydana gelen bir hatadan dolayı 21 Nisan'da bir telafi sınavı daha yapılmıştı. Sonuçların bu sebeple geciktiği tahmin ediliyor.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ

Bu sene itibariyle AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihleri 24 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 14 Mayıs 2018 tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileyen öğrencilerin aynı tarih aralığında ders seçimlerini de yapmaları gerekiyor. Zorunlu derslerin seçimi sonrası seçmeli dersler arasından seçim yapılabilir. MEB, AÖL öğrencilerini 35 kredilik ders seçme haklarını doldurup doldurmadıklarını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

2018 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme sınav bedelini ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlenmiştir.

#AÖL
#AÖL sonuçları
#AÖL sınav sonuçları
#AÖL kayıt yenileme
#2018 AÖL
6 yıl önce