|

100 bin kişi saf tuttu

İsrail’in saldırısına uğrayan Mescid-i Aksa’da yüz binden fazla Müslüman bayram namazı kıldı. Namazın ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kıble Mescidi ile Kubbet’üs Sahra arasındaki alanda gösteri düzenleyen Filistinlilerden bazıları Türk bayrağı taşıdı.

00:00 - 14/05/2021 Cuma
Güncelleme: 01:34 - 14/05/2021 Cuma
Yeni Şafak
Filistinliler, Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa’yı tamamen doldurdu.
Filistinliler, Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa’yı tamamen doldurdu.

Yüz binden fazla Müslüman Ramazan Bayramı namazını, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Eski

Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da eda etti. Doğu Kudüs’teki Filistinliler, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı için Harem-i Şerif’e akın etti.

GIYABİ CENAZE NAMAZI

  • Filistinliler, Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa’yı tamamen doldurdu.
    Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, 100 binden fazla kişinin bayram namazını kılmak için Harem-i Şerif’e geldiği belirtildi.
    Bayram namazının ardından Filistinli Müslümanlar tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra çok sayıda Filistinli Harem-i Şerif’teki Kıble Mescidi ile Kubbet’üs Sahra arasında yer alan alanda gösteri düzenledi.
Filistin ve kelime-i tevhid bayrakları açan cemaat, “Özgürlük”, “Kanımız canımız sana feda olsun ey Aksa” sloganları attı. Bazı göstericiler, Türk bayrağı taşıdı.

DİRENİŞÇİLER İÇİN DUA

  • Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria’da kentlerde binlerce Filistinli bayram namazı için camileri doldurarak İsrail saldırılarında şehit olanlar için temennilerde bulundu.
    El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camii görevlisi Hıfzı Ebu Esnine, İsrail’in yoğun güvenlik önlemlerine rağmen bayram namazı için camiye 3 bin kişinin geldiğini söyledi.
    El-Halil kenti müftüsü Muhammed Mahir Musvedde’nin Harem-i İbrahim Camisi’nde verdiği bayram namazı hutbesinde İsrail kanlı saldırılarına değindiğini belirten Esnine, Müftü Musvedde’nin ayrıca Mescid-i Aksa ve Gazze’deki direnişçiler için dua ettiğini kaydetti.
#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Kubbet’üs Sahra
#Filistin
3 yıl önce