|

170 milyar dolarlık tehlike

ABD’de günlerdir korkuyla beklenen kasırga etkisini göstermeye başladı. Kasırganın kıyıya ulaştığı ilk gün, bir anne bebeği hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle Kuzey Carolina’da 150 kişi mahsur kaldı, 170 bin eve elektrik verilemiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:24 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Florence kasırgası kıyıya ulaştı
Florence kasırgası kıyıya ulaştı

ABD’nin günlerdir hazırlandığı Florence Kasırgası, şiddetli yağış ve rüzgarla doğu kıyılarında etkisini göstermeye başladı. Kuzey Carolina’da üzerine ağaç devrilen bir anne ve bebeği hayatını kaybederken, yaralanan baba hastaneye kaldırıldı. New Bern kentinde fırtına sebebiyle 150 kişi mahsur kaldı. Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia’da 10 milyon kişiyi etkileyen kasırgada tahliye emri verilen kişilerin sayısı ise 1.7 milyona çıktı.


Büyüklüğü korkutuyor

Yetkililer, kasırganın kategorisinin kıyıya yaklaştıkça 1’e düşmesine rağmen büyüklüğü nedeni ile halen çok tehlikeli olduğu konusunda halkı sürekli uyarırken, tedbirin elden bırakılmaması çağrısında bulundu.Şiddetli yağış ve rüzgar elektrik hatlarının devrilmesine yol açarken, 170 binden fazla ev ve iş yerine elektrik verilemediği ve büyük hasarlar oluştuğu aktarıldı. Yetkililer, tahliye edilen yaklaşık 12 bin kişinin barınaklarda bulunduğunu belirtti. Ulusal Kasırga Merkezinden son alınan bilgilere göre, kasırga Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürecek.

#ABD
#Kasırga
6 yıl önce