|

2 Rus oligark ölü bulundu

İki Rus oligarkın art arda eşleri ve çocuklarıyla birlikte ölü bulunması, Rus kamuoyunda şok etkisi oluşturdu. Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı Vladislav Avayev, Moskova’daki dairesinde eşi ve kızıyla birlikte ölü bulunduktan bir gün sonra, İspanya’da başka bir Rus oligark Sergei Protosenya, eşi ve çocuklarıyla birlikte ölü bulundu.

00:00 - 23/04/2022 Cumartesi
Güncelleme: 04:03 - 23/04/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Vladislav Avayev
Vladislav Avayev

İki Rus oligarkın art arda eşleri ve çocuklarıyla birlikte ölü bulunması, Rus kamuoyunda şok etkisi oluşturdu. Rusya’nın devlet ajansı Tass’ın bildirdiğine göre, Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı Vladislav Avayev, Moskova’daki dairesinde eşi ve kızıyla birlikte ölü bulundu. Müfettişler, Avayev’in önce karısını ve kızını sonra da kendisini vurmuş olabileceğini kaydetti.

Olaydan bir gün sonra, Moskova’nın 3 bin kilometre batısındaki İspanya’da başka bir Rus oligark, eşi ve çocuklarıyla birlikte ölü bulundu. İspanyol televizyon kanalı Telecinco’nun bildirdiğine göre, Sergei Protosenya asılmış olarak, karısı ve kızı ise bıçaklanmış halde bulundu. Protosenya’nın, Gazprombank ile yakın bağlantıları olan büyük gaz şirketi Novatek’in eski başkan yardımcısı ve baş muhasebecisi olduğu belirtildi.


#Rusya
#oligark
#Sergei Protosenya
#Gazprombank
#Vladislav Avayev
2 yıl önce