|

27 IŞİD üyesi öldürüldü

Musul'un Güver nahiyesine saldıran terör örgütü IŞİD üyesi 27 kişi Peşmerge güçleri tarafından öldürüldü.

Yeni Şafak
09:53 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 07:59 - 22/02/2015 Pazar
AA

Irak'ın Musul ilinin Güver nahiyesine saldıran terör örgütü IŞİD'in, Peşmerge ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından püskürtüldüğü belirtildi.


Bölgedeki Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Süphi Bakurmani, terör örgütü IŞİD üyelerinin dün gece Erbil'e 45 kilometre uzaklıkta bulunan Güver'e bağlı Sultan Abdullah Köyüne saldırdığını söyledi.


Peşmerge kuvvetlerinin, saldırıya anında karşılık verdiğini belirten Bakurmani, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da IŞİD'i vurduğunu kaydetti. IŞİD'in püskürtüldüğünü aktaran Bakurmani, çatışmalarda 27 örgüt militanının öldürüldüğünü kaydetti.


Güver nahiyesi, Erbil'e yakın olması nedeniyle "stratejik" bir nokta olarak görülüyor. Güver ve Mahmur'un düşmesi, Erbil'in güney yönünde saldırılara açık hale gelmesine neden oluyor. Bu yüzden Kürt Bölgesel Yönetimi, bölgedeki asker sayısını artırdı.


Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

#IŞİD
#Irak
#Musul
9 yıl önce