|

450 evsiz hayatını kaybetti

İngiltere'de son 1 senede 450'den fazla evsiz hayatını kaybetti. Bir araştırma kuruluşu tarafından yayınlanan raporda, resmi istatistik tutulmadığı ifade edildi, yani gerçek rakam bu sayının çok daha üstünde olabilir.

Yeni Şafak
15:06 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:30 - 22/10/2018 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

İngiltere'de son 12 ayda 450 kadar evsizin sokaklarda hayatını kaybettiğini açıklandı. Gerçek rakamın bunun üzerinde olabileceği, konuyla ilgili yeterli resmi veri olmadığı aktarılıyor.

Bureau of Investigative Journalism tarafından yapılan araştırma, İngiltere'de yalnızca son 12 ayda 450 evsizin sokaklarda ve geçici barınma evlerinde yaşamını yitirdiğini ortaya koydu.

Gerçek rakam çok daha fazla olabilir

Araştırmada konuyla ilgili resmi istatistik tutulmadığı bildirilerek, gerçek rakamın çok daha fazla olabileceği ifade edildi.

Ölümlere sebep olarak bütçe kesintilerini ve sosyal güvenlik ağının kaybolmasını gösteren araştırma, evsizliğin ülke çapında sorun haline gelmeye başladığını aktardı.

Ölüm sebepleri arasında aşırı dozda uyuşturucu, hastalık ve şiddet de bulunurken, evsiz ölümlerinde ortalama yaş erkeklerde 49, kadınlarda 53 olarak belirlendi. İngiltere'de ortalama yaşam süresi 82 yıl.

Yoksullara yapılan harcamalar azaltılacak

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yoksullara yapılan harcamaları daha da azaltacağı biliniyor.

İngiltere'de 2021 yılında en yoksul kesime yapılacak harcamalar, 2010'a göre 37 milyar sterlin azalmış olacak. Buna karşın ülkede yaşam masrafları giderek artıyor.

#Avrupa
#İngiltere
#Evsiz
#Birleşik Krallık
5 yıl önce
default-profile-img