|

48 saat içinde karar vereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump Suriye ile ilgili olarak, 24-48 saat içinde büyük bir karar vereceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 08:22 - 10/04/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Donald Trump
​ABD Başkanı Donald Trump

Trıump, “Suriye’deki korkunç saldırıyı kınıyorum. Rusya mı, Suriye mi, İran mı yoksa hepsi birden mi yaptı, bunu anlayacağız. Suriye için askeri, liderlerle görüşüyorum. 24-48 saat içinde büyük bir karar vereceğim” dedi.

Rusya bedel ödeyecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suriye rejimi ile Rusya’ya, kimyasal saldırı düzenlenen Doğu Guta’nın Duma ilçesini, uluslararası tıbbi yardıma ve gözetime açma çağrısı yaptı. Sanders, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısında Rusya ve İran’a da işaret ederek, “Onların desteği olmadan bu eylem gerçekleşemezdi. Ayrıca Başkan, Rusya’nın, Esed rejiminin kimyasal silah programını sona erdirme anlamındaki yükümlülüğüne ihanet ettiğini de ifade etmiştir. Bunun karşılığında ödenecek bir bedel olacaktır.” şeklinde konuştu.


Operasyon sinyali

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’de kimyasal silah kullanan Esed rejimine müdahale konusunda ABD’nin herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmadığını söyledi. Mattis, Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir araya gelmeden önce gazetecilere açıklama yaptı. Bir gazetecinin, Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenleyen Esed rejimine karşı ABD’nin askeri müdahaleyi seçenekler dışında bırakıp bırakmadığını sorması üzerine Mattis, “Şu anda herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmıyorum” yanıtını verdi. Beşşar Esed rejiminin kimyasal saldırılarıyla ilgili Mattis, “Bakmamız gereken ilk şey, Rusya tüm kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasında çerçeve garantörü iken, halen kimyasal silahların neden kullanıldığıdır. Dolayısıyla NATO, Katar ve başka yerlerdeki ortaklarımız, müttefiklerimizle çalışıyoruz ve bu konuyu ele alacağız” ifadelerini kullandı.

#ABD
#Suriye
#Rusya
٪d سنوات قبل