|

65 Yahudi Mescid-i Aksa'ya girdi

İsrail polisinin koruması altında yaklaşık 65 kişilik Yahudi yerleşimci grubunun, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği belirtildi.

Yeni Şafak
16:12 - 20/09/2015 Pazar
Güncelleme: 13:15 - 20/09/2015 Pazar
AA
arşiv
arşiv

Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, İsrail polisi eşliğinde 65 kişilik grubun, Aksa'nın avlusuna girdiğini, yerleşimcilerin Aksa'nın avlusunda tur attığı ve dini ritüellerini gerçekleştirdiği sırada gerginlik yaşandığını aktardı.



Öte yandan İsrail'in görevlerini yapmalarına engel olduğu yaklaşık 40 Filistinli gazeteci de Aksa'nın Katanin Kapısı önünde eylem yaptı. İsrail askerlerinin, gazeteciler ve Mescid-i Aksa'yı gönüllü olarak koruyan "Murabıtlar" şeklinde tanımlanan Filistinlilere müdahalesi sonucu taraflar arasında ufak çaplı arbede yaşandığı belirtildi.



Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle aşırı Siyonist çizgideki yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçen hafta pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.



İsrail askerleri postallarıyla geçen hafta salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.



#mescidi aksa
#filistin
#yahudi yerleşimciler
9 yıl önce