|

ABD Başkanı Biden Hindistan Başbakanı Modi'yle görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'nin açıklamalarına göre ABD Başkanı Joe Biden, 22 Haziran'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi ağırlayacak. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, Hint-Pasifik Okyanusu ve eğitim işbirlikleri gibi konular gündeme gelecek.

16:56 - 10/05/2023 الأربعاء
Güncelleme: 14:18 - 16/05/2023 الثلاثاء
AA
Joe Biden - Narendra Modi
Joe Biden - Narendra Modi

ABD Başkanı Joe Biden, 22 Haziran'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi ağırlayacak.


Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklamasında, Başbakan Modi'nin 22 Haziran'da ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

ABD Başkanı Biden ve eşi Jill Biden'ın Modi'yi ağırlayacaklarını ve onuruna yemek vereceklerini aktaran Jean-Pierre, ziyaretin ABD ve Hindistan arasındaki yakın ortaklığı teyit edeceğini belirtti.


Jean-Pierre,
"Ziyaret, iki ülkenin özgür, açık, müreffeh ve güvenli bir Hint-Pasifik konusundaki ortak taahhüdünü ve savunma, temiz enerji ve uzay dahil stratejik teknoloji ortaklığımızı yükseltme konusundaki ortak kararlılığımızı güçlendirecek."
ifadesini kullandı.

Sözcü Jean-Pierre, liderlerin, eğitim işbirlikleri ve halklar arasındaki bağların geliştirilmesinin yanı sıra iklim değişikliği, iş gücü gelişimi ve sağlık güvenliği gibi ortak zorluklar karşısındaki çabalarını da görüşeceklerini kaydetti.





#ABD
#Joe Biden
#Nerandra Modi
1 عام قبل