|

ABD İran'daki iç çatışmayı militarize etmek istiyor

Eski ABD ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, İran'daki isyancıların silah elde ettiğini söyledi ve bunun, Suriye'nin iç savaş başlangıcını hatırlatan bir iddia olduğunu belirtti.

13:24 - 9/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:44 - 9/11/2022 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv

Johan Bolton, İran'da son zamanlarda yaşanan huzursuzluğun öncekilerden farklı olduğunu çünkü bu kez “protestocuların” Irak'tan silah aldığını söyledi.

Bolton, İran'a karşı duruşuyla tanınıyor ve uzun süredir İran'da rejim değişikliğinin en ateşli savunucusu.

Bolton'un sözleri, İranlı elitlerin, İran'ın etnik ve dini hatlar boyunca bölünmüş daha küçük devletlere bölünmesini sağlamayı amaçlayan İran için bir Suriye planı konusunda uyardığı bir zamanda geldi.

IRNA'nın haberine göre, İran cumhurbaşkanının hukuki işlerinden sorumlu danışmanı Mohammad Dehghan, İran'daki son gelişmelerin "protestoların ötesinde" olduğunu ve düşmanın İran'ı parçalamak için bu protestoları kullanmaya çalıştığını söyledi.

Dehghan, "Ülkedeki son olaylar protestoların ötesine geçti ve bir Pehlevi rejim yetkilisinin kabul ettiği gibi düşman, başta medya olmak üzere elindeki her şeyi kullanarak, rejim değişikliği yoluyla İran'ı parçalamaya çalışıyor" dedi.

#ABD
#İran
#iç çatışma
#militarize
1 yıl önce