|

ABD IŞİD'in elinden kurtarayım derken öldürdü

IŞİD'in elindeki ABD'li kadın rehine Kayla Mueller'in öldürüldüğü kesinleşti. Mueller'in ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında öldürüldüğü ortaya çıktı. 26 yaşındaki Mueller'in koalisyon güçleri tarafından öldürüldüğünü, ABD Başkanı Obama ve Mueller'in ailesi doğruladı.

17:08 - 10/02/2015 Salı
Güncelleme: 17:52 - 10/02/2015 Salı
Yeni Şafak

IŞİD'in elindeki ABD'li kadın rehine Kayla Mueller'in öldürüldüğü kesinleşti. Mueller'in ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında öldürüldüğü ortaya çıktı. IŞİD, geçtiğimiz günlerde Mueller'in Ürdün savaş uçaklarının bombardımanı sonrası öldürüldüğünü iddia etmiş, ancak ABD kaynaklarından bir açıklama gelmemişti. Reuters'ın haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama Amerikalı rehine Mueller'in öldürüldüğünü söyledi. 


Mueller'in ailesi, kızlarının öldüğü haberleri üzerine sessizliklerini bozmaya karar verdiklerini açıklayarak "Bu haberler bizi çok endişelendiriyor. Ancak yine de Kayla'nın yaşadığından umutluyuz" şeklinde konuşmuşlardı. Aile, örgüte gizli bir mesaj gönderdiğini ve gizli bir cevap beklediklerini söyledi, "Siz bize Kayla'yı misafiriniz olarak gördüğünüzü söylemiştiniz, misafiriniz olan birinin iyi ve güvende olması da sizlerin sorumluluğunda" ifadelerini kullandı.


 


#abd
#ürdün
#abdli rehine
#abdli rehine kayla mueller
9 yıl önce