|

ABD neyin peşinde?

Musul operasyonunda Türkiye'yi masa dışında tutmak için perde gerisinde her yolu deneyen ABD, DAEŞ'in Kerkük saldırısını önlemeye yönelik herhangi bir adım atmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:56 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Pentagon'un, saldırıya ilişkin istihbarat bilgilerine rağmen Peşmerge güçlerine herhangi bir teknik destek vermeye yanaşmadığı öğrenildi. Musul operasyonun hemen ardından çatışmaların Kerkük'e sıçrayabileceği uyarılarına kulak asmayan ABD'liler, Kerkük'lü güvenlik güçlerinin 3 gün önce ilettiği istihbarat bilgilerini de kulak ardı etti. DAEŞ'in Kerkük'e sızmaya başladığı saatlerde de acil destek istenmesine rağmen ABD'liler bu çağrıya sessiz kaldı.



CONİ İÇ SAVAŞ İSTİYOR


Musul süreci için Bağdat-Erbil hattında mekik dokuyan ABD'li askerlerin, diğer yandan Irak'ı derin bir iç savaşa sürüklemek için bütün kartları masaya sürdüğü belirtiliyor. Aynı ABD, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma adına başlatılan operasyonda da etkili hava desteğini kesti. Peşmerge güçleri, koalisyon uçaklarınca yapılan sortilerin, 'daha önceki gibi faydalı olmadığını' ifade ediyor. ABD'nin oldukça sınırlı desteğine karşın Peşmerge güçlerinin kuzey ve kuzeydoğu cephelerinde ilerlemeye devam ettiği kaydediliyor. Pentagon'un sahadaki bu tavrı, bölgedeki siyasiler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.



#Musul operasyonu
#ABD
#DAEŞ
8 yıl önce