|

ABD Rakka’da bataklığa saplandı

Suriye’nin Rakka kentini, terör örgütü DEAŞ’tan bir kukla tiyatrosuyla alarak başka bir terör örgütü PKK/PYD’ye teslim eden ABD’nin bölgeye yönelik planları bataklığa saplandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:39 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Washington’ın planları, DEAŞ’ın kentte gizli halde bıraktığı patlayıcılar nedeniyle sekteye uğradı.
Washington’ın planları, DEAŞ’ın kentte gizli halde bıraktığı patlayıcılar nedeniyle sekteye uğradı.

DEAŞ ile mücadele kapsamında bölgedeki askeri varlığını artıran ve daha sonra da kentin yeniden inşasını bahane ederek varlığını kalıcı hale getirmeye çalışan Washington’ın planları, DEAŞ’ın kentte gizli halde bıraktığı patlayıcılar nedeniyle sekteye uğradı.

MADDİ KAYNAK YETERSİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, kentteki mevcut patlayıcıların temizlenmesinin dahi 20 yıl sürebileceğini açıkladı. Sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar, DEAŞ’tan alınan kentte Ekim ayından bu yana, şehrin farklı noktalarına gizlenmiş patlayıcılar nedeniyle en az 300 kişinin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını belirtiyor. Su ve elektriğin verilemediği Rakka’da, maddi kaynak yetersizliği nedeniyle yeniden inşa süreci de henüz başlayamadı. Ocak ayı sonunda Rakka’ya bir ziyaret gerçekleştiren ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, “Savaş tamamlandı; fakat işimiz, burada henüz bitmedi” ifadelerini kullanmıştı. Votel, asıl işlerinin yeniden inşa değil, bölgeye istikrar kazandırmak olduğunu iddia etmişti.

#ABd
#suriye
#Rakka
#Terör
6 yıl önce