|

ABD tehdidi büyüyor

Türkiye’nin uyarılarına rağmen terör örgütü PKK/PYD’ye desteğini kesmeyen ABD şimdi daha tehlikeli bir adım atıyor. Pentagon, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ve Irak sınırına 30 bin PKK’lı yerleştirecek. Türkiye’ye ciddi tehdit anlamına gelen “terör ordusu”nu Reuters’e konuşan bir ABD’li yetkili açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:44 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Terör devleti ABD, Suriye’nin Türkiye ve Irak’a açılan tüm sınır hattına 30 bin PKK’lı yerleştireceğini açıkladı
Terör devleti ABD, Suriye’nin Türkiye ve Irak’a açılan tüm sınır hattına 30 bin PKK’lı yerleştireceğini açıkladı

Türkiye’yi terör örgütleriyle kuşatmaya çalışan Amerikan devleti, çok tehlikeli bir adım daha atıyor. Irak’ı bölmeyi amaçlayan referandum sonuçsuz kalınca PKK’yı doğrudan devreye sokan Washington, Suriye’nin Türkiye ile Irak sınır hattına teröristleri yerleştireceğini açıkladı. ABD, Suriye’de PKK/PYD’nin Suriye’deki tabelası SDG çatısı altında 30 bin kişilik yeni bir sınır ordusu kuracaklarını kaydetti. Türkiye’ye karşı açık bir savaş ilanı anlamına gelen bu hamle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye kuzeyine yönelik operasyonunu genişletmesini zorunlu kılıyor. Yeni Şafak’ın geçtiğimiz günlerde ‘Sınırda terörist ordusu’ başlığıyla duyurduğu haberi doğrulayan gelişme, İngiliz Reuters ajansının ulaştığı bir ABD’li yetkilinin açıklamasıyla ortaya çıktı. Sözkonusu yetkili, yeni sınır güvenlik gücünün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirterek, bu gücün omurgasını ise PKK’lıların oluşturacağını kaydetti. ABD’nin, Türkiye’nin tüm güney sınır hattını terör örgütü eliyle kontrol etme planını bir kez daha gözler önüne seren açıklamada “PKK/PYD güçleri Türkiye ile Irak sınırında görev yapacak” denmesi dikkat çekti.

KOSNETT UYARILDI

Bu arada ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett’in geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı’na neden çağrıldığı da ortaya çıktı. Bakanlığın, ABD’li Kosnett’i sınırdaki PKK planına karşı uyardığı öğrenildi. Öte yandan Suriye’de görevli Pentagon/CIA görevlileri, Türkiye’ye savaş ilanı niteliğindeki eylemlerine hız verdi. Bir süredir ‘Kuzey Ordusu’ adı altında ‘sınır muhafız birlikleri’ oluşturmak için PKK’lı teröristleri Haseke ve Tışrin’de eğiten ABD, sözkonusu eğitim kamplarına Ayn İsa’yı da ekledi. Sınır teröristlerini Ayn İsa’daki eğitiminden fotoğraflar yayınlandı. Suriye PKK’sının orduya dönüştürülmesi emrini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cü hainlere sahip çıkan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel vermişti.

#ABD
#Joseph Votel
#FETÖ
6 yıl önce