|

ABD'de 45 dakikada virüsü tespit edecek teste onay

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, testlerin yaklaşık 45 dakika içinde tamamlanmasına izin verecek yeni bir testi onayladı. Ülkede artan vaka sayısı beraberinde daha fazla test ihtiyacını doğurdu. Kullanılan tipik testlerle sonuca ulaşmak yaklaşık 6 saat sürüyordu. ABD'de virüs tespit edilenlerin sayısı 48 saatte yaklaşık iki kat artarak 26 bin 747 kişiye ulaştı.

09:37 - 22/03/2020 Pazar
Güncelleme: 10:45 - 22/03/2020 Pazar
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

ABD'nin en büyük eyaletlerinden New York'tan Kaliforniya'ya Illinois'den Florida'ya kadar tüm şehirlerde koronavirüs vakalarının artışı beraberinde daha fazla test ihtiyacını doğurdu.

Kişinin pozitif taşıyıcı olup olmadığını tespit etmek için kullanılan tipik testlerin sonucu yaklaşık 6 saat sürüyordu.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, testlerin yaklaşık 45 dakika içinde tamamlanmasına izin verecek yeni bir testi onayladı.

Kaliforniya merkezli medikal ürün şirketi Cepheid'in tıbbi ve teknoloji sorumlusu Dr. David Persing, yeni testle daha hızlı olgular elde etmeyi umduklarını söyledi.

48 saatte iki kat arttı

Daha fazla insan koronavirüs olarak bilinen COVID-19 taşıyıcı olması üzerine eyaletler ve büyük belediyeler sakinleri, virüs yayılımını önlemek için daha fazla test yapılması ve halkın mümkün olduğunca çok önlem alınması konusunda çağrıda bulunuldu.

ABD genelinde koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 340 kişi hayatını kaybederken, virüsten tespit edilenlerin sayısı 48 saatte yaklaşık iki kat artarak 26 bin 747 kişiye ulaştı.


#ABD
#Covid19
#koronavirüs
#Cepheid
#U.S. Food and Drug Administration
4 yıl önce