|

ABD'deki petrol sondaj kulelerinin sayısı azaldı

ABD'nin petrol üretim verilerini büyük ölçüde etkileyen petrol sondaj kulesi sayısında bu hafta da gerileme gözlendi. 8 kule devre dışı kaldı. Böylece ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısında son 9 haftada 7 kez düşüş yaşanmış oldu.

Yeni Şafak
21:01 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 23:24 - 3/11/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
ABD'nin petrol endüstrisi görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge olarak kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta geriledi.

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet şirketlerinden Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, Amerikan petrol endüstrisinde bu hafta 8 petrol sondaj kulesi hizmet dışı kalırken, 30 Ekim-3 Kasım'ı kapsayan hafta itibarıyla toplam sayı 729'a düştü.

Böylece ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısında son 9 haftada 7 kez düşüş yaşanmış oldu.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı Ekim 2014'te bin 609 ile ülke tarihindeki en yüksek seviyedeyken, düşük petrol fiyatlarının Amerika petrol endüstrisini olumsuz etkilemesiyle geçen yıl mayıs ayında 316'ya gerileyerek tarihi bir düşüş kaydetmişti.

Ham petrol üretimi arttı

Öte yandan, ABD'nin ham petrol üretiminde ise geçen hafta artış görüldü.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) çarşamba günü açıklanan verilerine göre, ABD'nin ham petrol üretimi geçen hafta günlük ortalama 46 bin varil artışla 9,55 milyon varile tırmandı.

Ayrıca, ABD'nin ham petrol ihracatı da söz konusu haftada 2,13 milyon varile ülke tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı.

EIA'nın ekim ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin ham petrol üretimi bu yıl günlük ortalama 9,2 milyon, gelecek yıl da 9,9 milyon varil olması öngörülüyor.
#ABD
#Amerika
#Sondaj
#Petrol
#Kule
6 yıl önce