|

ABD'den adam kaçırdı

Suudi Arabistan’ın, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalan veya hüküm giyen vatandaşlarının ABD’den çıkmalarına yardım ettiği öne sürüldü. FoxNews’in haberine göre, bahsi geçen kişilerin kefaletleri de Suud yönetimi tarafından ödendi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:23 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

ABD’nin Oregon eyaletinde üniversite eğitimi gördükleri sırada, taksirle adam öldürme, tecavüz ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işleyen 5 Suudi gencin ortadan kaybolduğu bildirildi. FoxNews’in haberine göre, Abdülrahman Samir Nurah, Abdülaziz el Duvays, Velid Ali el Harthi, Süleyman Ali el Gvayz ve Ali Hüseyin el Hamud, 2012-2016 yıllarında Oregon eyaletinde suç işledikten sonra ortadan kayboldu. İddiaya göre bazı gençler, kefaletleri ödendiği gün ülkeyi terk etti.


SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Haberde, Suudi Arabistan yönetiminin, ülke vatandaşı gençlerin ABD’den çıkmalarına yardım ettiği iddia edildi. Habere göre, suçlu gençlerin kefaletlerinin tamamı ya da bir kısmı da Suudi yönetimi veya Suudi Arabistan’ın Los Angeles Konsolosluğu tarafından ödendi. Senatör Ron Wyden, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Adalet Bakanlığına vekaleten bakan Matthew Whitaker’a bu olaylara açıklık getirmeleri ve konuyla ilgili soruşturma yürütmeleri çağrısında bulundu.

  • Ardı ardına kaçıyorlar
  • Suudi Arabistan’da bir genç kız daha şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesinden kaçarak sosyal medya üzerinden yardım istedi. Nucud el-Mendil isimli genç kız, Twitter hesabından yayımladığı ses kaydında, babasının kendisine sürekli sözlü ve fiziki şiddet uyguladığını ileri sürüyor. Birkaç gün önce de aile şiddetinden kaçtıktan sonra Tayland’ın başkenti Bangkok’taki havalimanında alıkoyulan Suudi Arabistan vatandaşı 18 yaşındaki Rahaf Muhammed el-Kunun, kendisine sığınma hakkı tanıyan Kanada’ya gitmişti.
#Suudi Arabistan
#FoxNews
#ABD
5 yıl önce