|

ABD'den darbe girişimi açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsün yaptığı açıklamada Dunford'un Türkiye ziyaretinden darbe girişimini "en güçlü şekilde" kınayacağını açıkladı. Sözcü, Türkiye'nin NATO ittifakının önemli bir parası olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
15:53 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Reuters

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford'ın Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve ziyaretinde darbe girişimini "en güçlü şekilde" kınayacağını belirtti.



Yazılı bir açıklama yapan Sözcü Yzb. Greg Hicks, Dunford'ın İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldiğini, ziyareti kapsamında başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşeceğini belirtti.



Açıklamada, "Orgeneral Dunford görüşmelerinde, Türkiye'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; DAEŞ'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem DAEŞ karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacaktır" denildi.




#ABD
#Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü
#Dunford
#Türkiye
8 yıl önce