|

ABD'den Rusya'ya 'Ümerov' tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ümerov'a Rus mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezası verilmesini kınadı.

Yeni Şafak
19:19 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 19:23 - 3/10/2017 Salı
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov'a Rus mahkemesince 2 yıl hapis cezası verilmesini kınadığını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, Ümerov'a verilen hapis cezasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Nauert, açıklamasında, quot;ABD, Rus işgali altındaki Kırım'da Kırımlı Tatar lideri İlmi Ümerov'a 27 Eylül'de 2 yıl hapis cezası verilmesinden derin bir şekilde rahatsızdır.quot; ifadesini kullandı.

Ümerov'un 'Rusya'nın Kırım'ı ilhak etme girişimine karşı olduğu için' cezalandırıldığı savunulan açıklamada, KTMM Başkan Yardımcısına savcının istediğinden daha fazla ceza verildiği de belirtildi.

"Rus işgal yetkililerine Ümerov'u hemen serbest bırakmaları ve cezasını iptal etmeleri çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verilen açıklamada, bir kez daha Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğu vurgulandı.

KTMM Başkan Yardımcısı Ümerov, “Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik çağrılar ve eylemlerde bulunmak” suçlamasıyla Akmescit'te yargılandığı Rus mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

#ABD
#Dışişleri Bakanlığı
#Kırım Tatar Meclisi
7 yıl önce