|

ABD'ye geçişler yedi kat arttı

UNICEF, tehlikeli yollardan ABD’ye giden göçmen çocukların sayısının 7 kat arttığı uyarısında bulundu. Kuruluş, uluslararası topluma göçmenleri bu yolculuğa çıkmaya iten nedenlerle mücadele etmeye çağırdı.

Haber Merkezi
03:00 - 9/03/2020 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 9/03/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
160 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ABD’ye ulaşma umuduyla Orta Amerika’daki tehlikeli orman rotasını kullanan göçmen çocuk sayısının geçtiğimiz yıl 7 kat arttığını belirterek uyardı. Kolombiya’yı Panama’dan ayıran, sık ormanlık ve dağlık, 60 ila 100 mil (96 ila 160 km) uzunluğundaki Darien Geçidi bölgesini 2018’de sadece 522 çocuğun geçtiği kaydedilmişti. Ancak UNICEF bu rakamın geçen yıl yaklaşık 4 bine yükseldiğini açıkladı.

50 FARKLI ÜLKEDEN GELDİLER
  • Bu tehlikeli yolculuğu yapan ve yarısı 6 yaşından küçük olan çocuklar 50’yi aşkın farklı ülkeden geldi. UNICEF, bölgedeki hükümetlerin hareket halindeki, artan sayıda çocuğun haklarını korumak için çabalarını artırmalarının hayati olduğunu belirtti. Acımasızca zorlu ormanların, bataklıkların ve nehirlerin yanı sıra, Darien Geçidi savunmasız göçmenleri soyan uyuşturucu kaçakçılarına ve silahlı çetelere de ev sahipliği yapıyor.
MÜCADELE ÇAĞRISI

Kuruluş, Panama’ya gelen göçmenler için halihazırda sağlık kontrolleri başlattıklarını ve temiz içme suyu, güvenli sağlık tesisleri ve insani yardım malzemeleri sağladıklarını söyledi. Darien Geçidi’ni aşmaya çalışan çocukların sayısının artması beklenirken; UNICEF yerel yönetimleri ve uluslararası toplumu, göçmenleri ve mültecileri bu tehlikeli yolculuğa çıkmaya iten temel nedenlerle mücadele etmeye çağırdı.

#UNICEF
#Afrika
#ABD
4 yıl önce