|

Abe'yi Trump Tower'da ağırladı

ABD başkanı seçilen Donald Trump bir ülkenin lideriyle ilk kez yüzyüze görüştü. Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi New York'ta Trump Tower'daki evinde ağırladı.Görüşmeye Trump'ın kızı Ivanka Trump da katıldı.

Yeni Şafak
10:05 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:45 - 18/11/2016 Cuma
Reuters

ABD'nin tarihi seçiminde başkanlık yarışını kazanan Donald Trump'ın yüz yüze görüştüğü ilk dünya lideri, Japonya Başbakanı Shinzo Abe oldu.



Görevi resmen devralmamasına rağmen diplomaside ısınma turlarına başlayan Trump, konuğuyla New York'ta buluştu.



Görüşme Trump Tower'da yapıldı


Manhattan'daki Trump Tower'da gerçekleşen ve 90 dakika süren randevudan sonra açıklamayı Japon lider yaptı. Trump'tan övgüyle söz eden Abe, "Burada size bugünkü görüşmemizin detaylarını aktarmayacağım. Ancak şu söyleyebilirim, güven olmadan iki ülke arasındaki ilişkiler ilerlemez. Ben bugünkü görüşmemiz sonucunda sayın Trump'ın güvenilir bir lider olduğuna ikna oldum." ifadelerini kullandı.



Trump ayrıca Abe'nin ekonomik politikasının temel dayanaklarından biri olan TransPasifik Ortaklık (TPP) adlı ticaret anlaşmasına da karşı olduğunu açıklamıştı.



Trump'ın kızı da görüşmede yer aldı


Diplomatlar ve analistler, göreve başlayacağı 20 Ocak'tan sonra yapacağı atamaların, Trump'ın denizaşırı ülkelerde Amerikan askeri konuşlandırılması, Çin'in artan deniz hakimiyeti ve Kuzey Kore'nin nükleer tehdidi gibi konulardaki politikalarını belirleyeceğini söylüyorlar.



Abe ile görüşmeye Trump'ın danışman kadrosunda yer vereceği iddia edilen kızı Ivanka Trump'ın da katılması dikkat çekti.






#ABD
#Donald Trump
#New York
#Shinzo Abe
7 yıl önce