|

Afrin göründü

Zeytin Dalı Harekâtı'nda TSK ve ÖSO'nun Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreden de az kaldı. Afrin'in ilçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı.

Yeni Şafak
11:50 - 10/03/2018 samedi
Güncelleme: 12:51 - 10/03/2018 samedi
Diğer
Zeytin Dalı Harekâtı'nda TSK ve ÖSO ilerleyişini sürdürüyor. Afrin merkezi artık ufukta görünüyor.
Zeytin Dalı Harekâtı'nda TSK ve ÖSO ilerleyişini sürdürüyor. Afrin merkezi artık ufukta görünüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nda yeni gün, zafer haberleriyle başladı. TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Havran köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi.

Sonra da ÖSO’ya yakın sosyal medya hesapları, Afrin’in kuzeyindeki Şeran’a bağlı Kefr Rum ve Kurt Kulağı köyleriyle batısındaki Cinderes’e bağlı Zelka köyünün de teröristlerden alındığını duyurdu.

Dün pek çok noktada teröristlerin temizlenmesinin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreden de aşağı indi. İlçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Korta, Babak Uşağı ve Kaşa YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısında yer alan Bülbül beldesine bağlı Korta, Babak Uşağı ve Kaşa köylerini terörden kurtardı.

  • TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 131'i köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 167 bölgeyi kontrol altına aldı.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.


#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
il y a 6 ans