|

Afrin'e yabancı giremez

Afrin'i teröristlerden temizleyen Mehmetçik ve ÖSO savaşçıları, ilçenin nüfus dokusunu korumak ve güvenliğini sağlamak için bölgeye yabancıları sokmuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Saturday
Güncelleme: 01:33 - 14/04/2018 Saturday
Yeni Şafak
Nüfus yapısı TSK-ÖSO güvencesinde
Nüfus yapısı TSK-ÖSO güvencesinde

Afrin'e yalnızca Afrinliler girip-çıkabiliyor. Afrin sakini olduğunu kanıtlayanlar evlerine kolaylıkla dönebilirken, yabancıların girişine ise müsaade edilmiyor. Bazı uluslararası raporlarda ÖSO ve TSK unsurlarının kontrol noktalarında halkın Afrin'e geri dönüşünü engellediği, izin verdiği kişilerden ise para aldığı ve halka kötü muamele ettiğine ilişkin gerçekdışı tespitler bulunduğuna ve karapropaganda yapıldığına dikkat çeken bölge halkı, bu duruma tepki gösterdi. Cinderesi doğumlu Muhammed Mustafa, Afrin kent merkezine üç gündür kontrol noktalarından geçerek girip çıktığını, sivillerin evlerine, köylerine kimseden zarar görmeden girebildiklerini belirterek "Türk askerleri ve ÖSO bizleri 'hoş geldiniz' diyerek karşılıyor" dedi.


KEŞKE KALSANIZ

İdlib'den Afrin'e yolcu taşıyan Halaf el-Douş ise "Türk ordusundaki kardeşlerimiz, araçları teftiş edip kontrol çalışmaları yapıyorlar. Araç evrakı ve şoför nizami olduğu müddetçe kimse bir şey demiyor. Türk halkını ve hükümetini ve ÖSO unsurlarını selamlıyorum" açıklaması yaptı. Kefer Safra köyü sakini Halih ise köyünden ilçe merkezine rahatça girebildiğini belirterek, "Çok şükür durum daha sakin ve güvenilir oldu. Türk ordusunun kontrol noktaları bölgeye daha güvenlik sağladı, hırsızlık olaylarının önüne geçti. Türk ordusuna teşekkür ederim. Şahsen Türk ordusunun bölgede sürekli kalmasını isterim" ifadelerini kullandı. Bölgede güvenliği sağlayan Mehmetçik, AFAD ve Kızılay ekipleriyle birlikte halka günde 15 bin civarında ekmek dağıtıyor, temiz su ulaştırıyor, ihtiyaç sahiplerine sağlık hizmeti veriyor.


Maceraya gerek yok

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de Libya ve Irak senaryosundaki gibi bir maceraya kimsenin girmeyeceğini umduğunu söyledi. Lavrov, Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan son durum ile ilgili sorulan soruya "Irak ve Libya'da yaşanan maceralar yine Suriye'de yaşanmasın. Umarım şimdi böyle bir maceraya kimse cesaret etmez. Fakat yine de en küçük aşırılıklar bile bize ve Avrupalı komşularımıza hiç gereği olmayan Avrupa'ya yeni göçmen dalgasına ve başka pek çok yansımalara neden olacaktır. Bu sadece okyanus tarafından korunanları memnun eder" yanıtını verdi. Suriye konusunda Rusya ile ABD arasındaki iletişim kanallarının açık olduğunu da belirten Lavrov, devlet başkanları arasında askeri konularda düzenli olarak görüşmeler olduğunu dile getirdi. Askeri yetkililer arasında da temas olduğuna dikkati çeken Lavrov, bu kanalın dondurulmadığını ve kullanıldığını kaydetti.

#Afrin
#TSK
#Mehmetçik
6 years ago