|

Dünyayı ağlatan kahraman sahte çıktı

BBC, Suriye'de bir çatışma ortasında kaydedildiği iddia edilen; kız kardeşini kurtaran bir çocuğun videosunun film sahnesinden alındığını duyurdu. Youtube'da kısa zamanda milyonlarca kişi tarafından izlenen video, Malta'da bir grup Norveçli yapımcı tarafından çekilmiş.

Yeni Şafak
15:07 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:15 - 15/11/2014 Cumartesi
DHA

BBC, Youtube'da milyonlarca kişi tarafından izlenene videonun Malta'da bir grup Norveçli film yapımcısı tarafından çekildiğini ileri sürdü.

Habere göre, Suriye'deki çatışmaları izledikten sonra senaryoyu yazdığını kaydeden 34 yaşındaki yönetmen Lars Klevberg, savaş bölgelerindeki çocukların yaşadıklarına dikkat çekebilmek için videoyu kasten gerçekmiş gibi sunduklarını söyledi. Klevberg, "Gerçekmiş gibi davranacağımız bir film çekersek, insanlar da umutla yaklaşacaklar ve paylaşacaklardı. Çekimleri Mayıs ayında Malta'da Truva ve Gladyatör gibi filmlerin çekildiği setlerde yaptık. Küçük kız ve erkek çocuklar Malta'dan profesyonel oyuncular, arka plandaki Arapça sesler de Malta'da yaşayan Suriyeli mülteciler" dedi.

Medyanın bu video kaydına nasıl tepki göstereceğini görmek istedikleri için sosyal medyaya yüklediklerini söyleyen Klevberg, filmi youtube'a bir kaç hafta önce yüklediklerini ancak kullandıkları algoritmanın kendilerine videonun trend edenler arasında olmayacağını ortaya koyduğunu belirterek, "Biz de sildik, sonra yeniden yükledik" dedi.

Habere göre video Orta Doğu'dan görsel malzemeleri yayınlayan Shaam Network'te yayınlanınca uluslararası ilgi görmeye başladı. 30 bin euro kaynak ayrılan filme dair yönetmen Klevberg, "Tartışma yarattı film" dedi.

#Suriye
#Malta
#Norveç
9 yıl önce