|

Ahmakça sözler!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, geçtiğimiz günlerde Washington'ın Tahran'dan taleplerini 12 madde şeklinde açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sözlerinin "mantık dışı" ve "cevap verilmeye değer olmayan ahmakça sözler" olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:29 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif
​​İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif

İran Devlet Televizyonu'na konuşan Zarif, "ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun sözleri hayal ürünü, mantık dışı ve cevap verilmeye değer olmayan ahmakça sözlerdi. ABD siyaseti fitneci grupların baskısı altındadır" dedi. Nükleer anlaşmaya taraf ülkelerin (Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ABD heyeti olmaksızın görüşmelere başladığını dile getiren Zarif, ABD'nin önceki toplantılarda anlaşmanın uygulanmaması yönünde sürekli bahaneler üreterek sorun çıkarttığını öne sürdü. Zarif, ABD'nin çekilmesinin, anlaşmanın uygulanmasıyla ilgili toplantılara olumlu yansıyacağını kaydetti.


POMPEO'DAN İSYANA TEŞVİK

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise, İran'a sunulan 12 maddelik şartın yerine getirilmesinin imkansız olmadığını belirterek, İran halkının da kendileriyle aynı istekleri paylaştığını iddia etti. Pompeo, "Şartlarımızın uygulanmasının imkansız olduğuna dair haberler gördüm. Biz kolay şartlar sunduk ve açık olmak gerekirse dünyadaki çoğu ülke bununla ilişki halinde" dedi. ABD’li Bakan ayrıca, "İran halkının, ülkelerinin bu şekilde davranmasını sona erdirecek bir yol görmeleri durumunda o yolu tercih edeceğine güvencim tam" diye konuştu.

  • Savaş çığırtkanı Fransa
  • Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, son dönemde İran ve Suriye ile ilgili sorunların iç içe geçmeye başladığına dikkati çekerek, bölgede savaş riski olduğu uyarısında bulundu. France Inter radyosunda gündemi değerlendiren Le Drian, “ABD ile İran arasında son dönemde gerilim arttı. Ortadoğu’da ciddi bir savaş riski var mı?” sorusuna da Le Drian, “Evet” yanıtını verdi. Le Drian, Suriye’de konuşlu İran silahlarının İsrail’e karşı kullanıldığını ve İsrail’in de karşılık verdiğini hatırlattı.
#İran
#ABD
#Mike Pompeo
6 yıl önce