|

Akdeniz'de yakın takip

Rus Donanması, Akdeniz’de son yılların en büyük tatbikatını sürdürürken, Türk deniz kuvvetleri de alarm seviyesini yükselterek bölgedeki her gelişmeyi yakın takibe aldı.

Haber Merkezi
04:00 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:10 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'den Rus tatbikatına havadan ve denizden kontrol
Türkiye'den Rus tatbikatına havadan ve denizden kontrol

Bu amaçla Akdeniz’de bulunan Türk filosuna ait gemiler tatbikata başalrken, Türk hava Kuvvetlerine ait uçaklar da devriye uçuşlarını artırdı. Rusya’nın 1 Eylül’de başlayan ve 8 Eylül’de sona erecek tatbikatını Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri dikkatle takip ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, donanma ve uzun menzilli uçaklarının Akdeniz üzerinde ortak muharebe manevralarına başladığını açıkladı. Türk donanması, Rusya’nın tatbikatına paralel olarak bölgede küçük boyutlu hedef alma tatbikatları düzenliyor. Türk Hava Kuvvetleri 132 ve 152’nci filolarından F-16C ve F-16D’ler Akdeniz üzerinde devriye gezerken, son olarak Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı da bölgede uzun bir uçuş gerçekleştirdi.


Mısır da katılacak

Öte yandan, Mısır'ın da Rusya'nın Akdeniz tatbikatına katılımının beklendiği bildirildi. Mısır Donanması ve Hava Kuvvetleri'nin MiG-29M/ M2 ve Rafale E/DM uçaklarıyla dev tatbikata, ilerleyen günlerde katılabileceği ifade edildi.

#Rusya
#Akdeniz
#Tatbikat
6 yıl önce