|

Almanya'dan İdlib açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınılması gerektiğini savundu. Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi.

Yeni Şafak
12:33 - 6/09/2018 Thursday
Güncelleme: 15:41 - 6/09/2018 Thursday
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Bir televizyon kanalına röportaj veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesinin Almanya'nın stratejik çıkarına olduğunu vurgulayan Merkel, "Türkiye'nin zayıflamasına yol açacak bir harekette bulunursak kendi çıkarlarımıza uygun hareket etmiş olmayız'' dedi.

"İki ülke özel bağ ile birbirine bağlı"

Türk-Alman ilişkileri için ''Her zaman siyah ya da beyaz düşünemeyiz. Gerçek bu.'' yorumunu yapan Merkel, Almanya'da 3 milyon Türk'ün yaşadığını ve bu nedenle iki ülkenin özel bir bağ ile birbirine bağlı olduğunu kaydetti.


İdlib çağrısı

Bu akşam yayımlanacak röportajda, Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası bir taarruzuna değinen Merkel, İdlib'de insani bir felaketin yaşanmasından kaçınılması çağrısında bulundu. Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi.

Angela Merkel olası operasyon ve halkın korunması hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü sözlerine ekledi.


#İdlib
#Suriye
#Angela Merkel
6 years ago
default-profile-img