|

Almanya’dan Ramazan düşmanı çağrı

Kız çocuklarına başörtüsü yasağı getirmeye hazırlanan Almanya şimdi de “çocuklara oruç tutturmayın” baskısı yapıyor. Badem Württemberg Eğitim Bakanlığı orucun çocukların başarısını engellediğini iddia ederek ailelere çocuklarına oruç tutturmama çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 01:58 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Eğitim bakanlığından “çocuklara oruç tutturmayın” baskısı
Eğitim bakanlığından “çocuklara oruç tutturmayın” baskısı

Almanya’da Çocuk ve Gençlik Hekimleri Meslek Birliği ile Baden-Württemberg Eyaleti Eğitim Bakanlığı Müslüman ailelere Ramazan öncesi çağrıda bulundu. Yapılan açıklamalarda, oruç tutmanın çocuklar için sağlıklı olmadığı iddia edildi. “Ramazan boyunca soluk benizli ve konsantrasyon zorluğu çeken çocuklarla karşılaşıyoruz” şeklindeki islamofobik açıklamada, okulda karın ağrısı nedeniyle fenalaşan birçok çocuğun doktora götürüldüğü belirtildi.

Skandal yasak

Almanya’da bir süre önce Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Uyum Bakanı Joachim Stamp da 14 yaşının altındaki kız çocuklarına başörtüsü yasağı getirmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Ayrıca Berlin İş Mahkemesi de bir ilkokul öğretmenin başörtüsüyle ders vermek için açtığı davayı reddetmişti. Avrupa’da İslamofobik yasa ve uygulamalara Danimarka ve Norveç yönetimleri de katıldı. İki ülke 16 yaş altı çocuklar için sünneti yasaklamaya hazırlanıyor.

#Almanya
#Ramazan
#İslamiyet
6 yıl önce