|

Avrupa’nın ABD elçisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un üç günlük Washington ziyareti önceki akşam başladı. ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Beyaz Saray’daki görüşme öncesinde eşleri ile birlikte akşam yemeği yedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 среда
Güncelleme: 00:22 - 25/04/2018 среда
Yeni Şafak
Alman medyasından Macron’a eleştiri
Alman medyasından Macron’a eleştiri

Macron, uçağının Washington yakınlarında ABD askeri üssüne inmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Bunun, büyük bir onur ve tarihi bir anı olarak çok önemli bir devlet ziyareti olduğunu düşünüyorum” dedi. Macron’un üç günlük Washington ziyaretine, her iki tarafın da ekstra önem verdiği belirtiliyor.

ALMAN BASININDA ELEŞTİRİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ABD ziyareti Alman basınında tepki çekti. Macron’u, ‘Trump’a fısıldayan adam’ ve ‘Avrupa’nın ABD elçisi’ olarak nitelendiren Alman basını, Fransa Cumhurbaşkanı’nın, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i geride bıraktığını öne sürdü. Trump’ın, göreve geleli henüz bir yılı dolmayan Macron’u Washington’a davet ederek Merkel’e “Bana daha saygılı ol” mesajı vermeye çalışmış olabileceği de Alman basınında yer alan iddialar arasında. Merkel’in, ülkesinde Eylül 2017’de yapılan seçimlerde zar zor kazandığı zafer sonrası koalisyon hükümeti kurmakta zorlanması, “Merkel efsanesi bitti” şeklinde yorumlara neden olmuştu. Fransa’da Macron’un cumhurbaşkanlığı ile Avrupa Birliği’nde güçlü yeni bir liderin ortaya çıktığı da Avrupa basınında sıkça konuşulmuştu.

#Trump
#Macron
#ABD
#Fransa
6 лет назад